DE padel wereldkampioenschappen ze behoren tot de meest interessante en gevolgde competities ter wereld, zozeer zelfs dat ze de aandacht trekken van miljoenen gepassioneerde spelers.

Als je van deze sport houdt, dan mag je het toernooi waaraan de belangrijkste landen die deze sport vertegenwoordigen, niet missen.

Omdat er echter verschillende internationale toernooien zijn, zullen we beginnen met het hebben van de padel-wereldkampioenschappen, maar dan zullen we ook kijken naar WPT en Europeanen.

Als je de dynamiek van deze spannende evenementen wilt weten, dan ben je zeker op het juiste artikel beland.

Hoe de Padel World Cup werkt


padel wereldkampioenschappen

De padel wereldkampioenschappen zijn van internationale wedstrijden die worden gespeeld tussen vertegenwoordigers van landen en waar uiteindelijk Argentinië of Spanje wint.

Een grapje (maar niet te veel) terzijde, elk land kiest zijn eigen vertegenwoordigers (die meestal de beste spelers op de ranglijst zijn) en stuurt ze als toernooivertegenwoordigers.

Dit gebeurt duidelijk voor zowel mannen als vrouwen, in een enkel toernooi dat tegelijkertijd wordt gespeeld.

De laatste etappes gaan naar i 16 beste staten, gekozen uit de voorrondes en uit de toppers (de winnaars van voorbije edities).

De 16 teams komen verdeeld in groepen van 4 teams elk, waarbij iedereen elkaar uitdaagt en alleen de beste passen 2.

Deze spelen vervolgens de directe botsingen tot aan de finale, terwijl de uitgeschakelde spelers nog steeds zullen spelen tegen de anderen die zijn uitgesloten om de rangschikking te bepalen.

Zoals gezegd vinden de heren- en damestoernooien niet op verschillende tijdstippen plaats, maar allemaal samen in dezelfde periode.

Aan het einde van het toernooi wordt de kampioensstaat gekroond, wat altijd (tot nu toe) een land is geweest tussen Argentinië of Spanje.

Degenen die niet als eerste eindigden, werden tweede, afgezien van twee vluchtige optredens van de Brazilië in het tweede vierkant voor mannen en één voor vrouwen.

Italië hoe gaat het met jou in dit alles? Niet slecht gezien de nog steeds slechte oplage van dit spel, met een fantastisch brons en een prima vijfde plaats bij de vrouwen respectievelijk in 2021 en 2014.

Gezien hoeveel de padel voet aan de grond begint te krijgen, is het niet moeilijk om in de nabije toekomst een stijging van onze kampioenen te verwachten.

Als u op zoek bent naar van padel-kleding of de beste padel-schoenen voor alle spelers,u kunt onze handleidingen lezen.

Hoe de World Padel Tour werkt


wpt

Nu we de padel World Cup hebben gezien, laten we eens kijken hoe de Wereld Padel Tour.

Nou, als je een beetje bekend bent met tennis, zou je kunnen zeggen dat de overeenkomsten vrij duidelijk zijn.

Hier staan de spelersparen in feite tegenover elkaar in een toernooi dat op verschillende manieren kan worden gehouden.

Inderdaad, hoewel de gebeurtenissen zijn tussen 18 en 26, betekent dit niet dat ze allemaal identiek zijn.

Er zijn 6 verschillende soorten toernooien, die veranderen in het eliminatieformaat of in de selectie van spelers, die min of meer afhankelijk zijn van het belang van hetzelfde (belangrijker, minder spelers).

De methoden zijn:

  • Tentoonstelling
  • FIP-toernooi
  • Uitdager
  • Open
  • Master diploma
  • Master Finale

De Master Final is de meest exclusieve, waar alleen de 16 mannelijke en 12 vrouwelijke koppels die bovenaan de ranglijst staan, worden uitgenodigd.

Deze rangschikking werkt, hoe verder je komt in het toernooi, hoe hoger de score die wordt toegekend.

Kortom, als je in de eerste ronde uitgaat krijg je nul (om een voorbeeld te geven) als je de finale wint krijg je 100 punten en daartussen zijn er alle andere mogelijkheden.

De punten tellen op en van toernooi tot toernooi wordt de ranglijst bijgewerkt met wat er is gedaan in vergelijking met het voorgaande jaar.

Als de speler het jaar ervoor onmiddellijk vertrok en 20 scoorde terwijl de speler na 40 scoorde, wordt de ranglijst bijgewerkt met 20 punten meer.

Dezelfde dynamiek ook voor damestoernooien, die altijd deel uitmaken van de World Padel Tour en hun formaat behouden.

Voor de rest moet worden opgemerkt dat Italië ook gastheer is van een evenement van World Padel Tour in de stad Rome.

Vanaf 2021 is het dus mogelijk om je favoriete sterren van deze sport te gaan zien, een echt niet te missen kans.

Hoe de Padel European Championships werken


wat is de padel

Het verschil tussen de padel wereldkampioenschappen en de Europeanen zit hem in de naam die al aangeeft wat het is.

Europeanen zijn op Europees niveau, daarom worden landen als Argentinië of Brazilië (grote spelers op het WK) niet toegelaten.

Het is duidelijk dat, aangezien de grootste vertegenwoordigers van deze sport (behalve Spanje) zich in Latijns-Amerika bevinden, het een beslist kleine competitie is.

Het heeft zeker zijn waarde en stelt ook sommige opkomende landen (zoals Italië) in staat om te pronken, dus het is de moeite waard om te volgen!

Als je op zoek bent naar het beste padel-rackets voor beginners, Ik laat u ons artikel.

conclusies


Nu weet je alles wat je moet weten over de padel Wereldkampioenschappen, de Europeanen en de World Padel Tour.

Deze evenementen zijn een prachtig sportief feest voor een opkomende realiteit die in de nabije toekomst een hoofdrolspeler wil zijn.

Het volgen ervan kan voor een liefhebber ook een bron van trots zijn om al toeschouwer te zijn van wat over een paar jaar een massa-evenement belooft te worden.