Wat is padel? Een vraag die we ons allemaal stelden toen we deze naam voor het eerst hoorden, niet op de hoogte van het bestaan van deze nieuwe sportbeweging.

Jarenlang volledig genegeerd in Italië, begint deze praktijk zich nu pas echt te verspreiden en per saldo wordt het een echte mode.

Dit komt omdat het kwam als een echte verademing in een stilstaande wereld van nieuwigheid, door iedereen verwelkomd als een aangename onderbreking van de eentonigheid.

Links en rechts duiken nieuwe uitgeruste gebieden voor padel op, maar voor degenen die nog niet van alles op de hoogte zijn, laten we eens kijken wat deze sport eigenlijk is.

Wat is padel en hoe speel je het?


padel traanrackets

Laten we meteen beginnen met het beantwoorden van de fundamentele vraag waarvoor dit artikel is geschreven, namelijk wat is padel.

We zullen padel is een racketsport dat is ergens tussen tennis en squash, een beetje van beide nemen en zijn eigen identiteit verwerven.

De geschiedenis is zeer recent, in feite werd de eerste game van padel pas in 1969 opgenomen, voordat er geen nieuws was over beoefenaars.

Vanaf hier evolueerde het echter vrij langzaam omdat de eerste federaties van het professionele circuit pas in de jaren 2000 begonnen te ontstaan.

In Europa had het toen zijn eerste grote verspreiding in Spanje, met de oprichting van de Padel Pro Tour in 2005, maar sindsdien zijn de zaken gestabiliseerd.

De belangrijkste landen waarin het zich heeft verspreid, zijn de Spaanstalige landen, waarbij Latijns-Amerika voorop liep voor de daaropvolgende landing in Europa.

Pas onlangs is het echter begonnen de grenzen van het Iberisch schiereiland te overschrijden en zich ook uit te breiden naar andere landenwaaronder Italië.

Hoe Padel spelen?


padel damesracket

De setting van de padel is puur tennis, zowel in baanstijl als in het tellen van scores (precies identiek aan tennis), maar met substantiële veranderingen.

In de eerste plaats het veld is kleiner, wat over het algemeen leidt tot een iets sneller spel, maar het echte verschil is een ander verschil.

Er zijn geen homeruns in padel of beter gezegd, ze bestaan, maar ze zijn niet degene waar we bij tennis aan denken.

De achter- en zijwanden kunnen namelijk gebruikt worden om de bal te laten stuiteren en dus op de zijkant te spelen.

Op de grond natuurlijk de bal kan het veld van de tegenstander slechts één keer raken voordat een punt wordt toegekend, maar de banken zijn gratis.

Dribbelen is niet toegestaan op de oevers, let wel, maar de bal kan zowel de achtermuur als de zijmuur raken en vervolgens teruggestuurd worden naar het speelveld van de tegenstander.

Een klassiek herstelspel is waarbij de speler de bal tegen zijn achterste glas slaat, zodat deze een lange boog maakt om het speelveld van de tegenstander te bereiken.

Glas? Ja, glas. De achterwand en een deel van de zijwand is van glas, om het bankspel te verbeteren.

Al het andere is van geweven draadgaas, de niet-flexibele en met een zeer dikke textuur, om zo een stevige kooi te vormen.

De homerun vindt alleen plaats als je de bal over de muren rond het veld slaat, wat vooral voor beginners mogelijk is.

De strengste regels hebben betrekking op de grap, die eerst het veld van de tegenstander moet raken voordat hij op het glas gaat (maar mag het net niet raken).

Bovendien vecht hij diagonaal volgens dezelfde attributen van tennis, dus met respect voor de eerste rechthoek die in contact komt met het net.

Voor meer details laat ik u de artikelen achter hoe speel je padel en verder veld metingen.

Welke rackets gebruiken padel-spelers?


Oké, nu hebben we gezien hoe je padel moet spelen, maar wat is dat hulpmiddel dat de speler in zijn handen houdt?

Al, het padel-racket is zeker bijzonder, heel anders dan degene die wordt gebruikt voor tennis of andere soortgelijke sporten.

Ja, want hier hebben we te maken met een mooie dikke schep, met een dikte van enkele centimeters en niet dun met het netvlies.

Deze rackets hebben een kern die van verschillende materialen kunnen zijn, elk met sterke en zwakke punten.

Daarbij komt nog een buisvormige structuur en een oppervlak, ook met veel mogelijkheden die hen ertoe brengen te differentiëren.

Ten slotte vorm geven aan van hetzelfde, wat een kan zijn druppel, rotonde o.a diamant, met de verschillen uitgelegd op de gegeven links.

Wil je meer weten over het kiezen van padel rackets, dan kun je bij de aangegeven link de uitleg vinden.

Als je daarentegen een passie voor deze sport begint te krijgen, laat ik je een aantal nuttige artikelen achter.

De beste padel-rackets ooit.

Koopgids van kleding van padel.

Het beste padel schoenen voor alle spelers.

conclusies


We hopen dat je met dit artikel een nieuwe en opwindende sportwereld hebt ontdekt die je nog lang zal vergezellen.

padel is echt een fantastische sport, vol interessant nieuws en in staat om vanaf de allereerste wedstrijden emoties op te wekken.

De leercurve is heel zacht, waardoor je al vanaf de allereerste lessen de eerste bevredigende resultaten kunt behalen, dat zul je zien!