Ken de verschil tussen padel en tennis? Voor iemand die absoluut niets van beide weet, lijken ze misschien bijna op elkaar.

Beide worden gespeeld met rackets op een gelijk verdeeld veld, met identieke ballen en hetzelfde aantal punten.

Dit zijn uiteraard alleen kenmerken die aspecten gemeen hebben, maar er zijn natuurlijk nog vele andere die totaal verschillend zijn.

Om eventuele twijfels weg te nemen, gaan we vandaag kijken wat de echte verschillen zijn tussen padel en tennis, vamos!

Regels verschil tussen Padel en Tennis


Laten we, voordat we ingaan op andere materiële aspecten, eens kijken naar de verschillen in de regelgeving, om de basis van de verschillen te begrijpen.

Gemeenschappelijke regels

tapia padel

Gemeenschappelijk tussen padel en tennis zijn er verschillende regels, te beginnen met scoren die voorziet in een account van 15/30/40 spellen.

Elke set wordt afgesloten wanneer een paar of een enkele (bij tennis) 6 punten heeft en een voordeel van 2 ten opzichte van de tegenstander.

Kom je met een punt verschil aan, dan speel je nog één wedstrijd en dan ga je desnoods door tiebreak.

Daar grap (waar we het in dit artikel over hadden) zowel in padel als in tennis moet het worden gedaan door in de tegenoverliggende rechthoek te eindigen, maar daar houden de overeenkomsten op.

Het veld heeft, van bovenaf gezien, dezelfde onderverdeling, hoewel die van padel dat wel heeft zeker meer klein. Voor de veld grootte van padel, lees ons artikel.

De dynamiek van het tennispaarspel en van padel is hetzelfde, met afwisseling in serveren en identieke regel bij ruilen.

Het verschil is dat de padel in enkelspel, hoewel wereldwijd aanwezig, wordt niet herkend als officiële variant van federatie, dus er zijn geen afzonderlijke toernooien.

De verschillen

navarro padel

Als het echter om de verschillen in regelgeving gaat, valt er veel meer te schrijven dan over de overeenkomsten.

In de eerste plaats de padel heeft geen echte homerun (als de doorgang van bovenaf is uitgesloten), omdat het veld is omgeven door muren die als oevers kunnen worden gebruikt.

Inderdaad in de padel het is gebruikelijk om de bal tegen het glas te stuiteren of het metalen deel van het net, om de tegenstander in moeilijkheden te brengen.

Dit zorgt voor een heel andere dynamiek in het spel, met smashes die tegen het glas botsen en vervolgens terugkaatsen op de baan, dus ze zijn niet zo gemakkelijk te raken als bij tennis.

De service wordt dan met een heel andere dynamiek uitgevoerd, met een slag die van beneden naar boven gaat, wat volgzamer is en nauwelijks een punt oplevert.

Andere verschillen zijn hierboven al vermeld, waarmee de cirkel rond de belangrijkste is gesloten regels verschillen tussen padel en tennis. Als u het in detail wilt weten padel-regels u kunt deze handleiding lezen, laten we nu verder gaan met de apparatuur.

Verschillen Padel- en tennisrackets


alejandro galan

Als je ooit een padel en een tennisracket in het echt hebt gezien, zul je niet veel twijfels hebben over de verschillen tussen de twee.

De tennisversie is vrij eenvoudig, met een frame eromheen en gevlochten touwen in het midden, zonder veel variatiemogelijkheden.

De padel daarentegen zijn gedrongen, met gaten in het oppervlak en met verschillende vormen die kunnen worden toegepast om verschillende balansen te verkrijgen.

Een padel-racket is meer "geavanceerd" dan een tennisracket, met een kern die dat kan zijn EVA-rubber of SCHUIM.

De prijs daarvan is dan meestal hoger, bij de topmodellen wel kan meer dan 300 euro bedragen.

Kortom, de tools die voor deze twee sporten worden gebruikt, hebben eigenlijk niets met elkaar te maken, afgezien van het feit dat ze worden gedefinieerd als rackets. beste padel-rackets ooit of links het beste voor beginners, je vindt ze hier.

Verschillen tussen padel- en tennisballen


juan lebron padel

In tegenstelling tot wat men zou denken, het verschil tussen tennisballen en padel is zeer minimaal.

De rackets, het veld en de regels verschillen enorm, maar desondanks zijn de ballen praktisch identiek.

Aangezien we al uitgebreid over het onderwerp hebben gesproken in het artikel over padel-ballen, we laten u de link achter en wensen u veel leesplezier.

Als u op zoek bent naar Herenkleding, vrouw, accessoires voor de padel of de beste Mannenschoenen of van vrouw, kunt u onze artikelen lezen.

conclusies


Nu je weet wat de belangrijkste verschillen zijn tussen tennis en padel, weten we zeker dat sommige je niet had verwacht.

Hoewel het twee nevensporten zijn, zijn er veel uiteenlopende punten die deze twee werelden scheiden, wat in werkelijkheid meer dan eerlijk is.

Als padel een minimale variant van tennis was geweest, had het nooit zoveel bewonderaars kunnen winnen, omdat het geen interesse kon wekken.