Vandaag behandelen we de padel-techniek, een aspect dat ter plaatse moet worden behandeld, maar voorlopig zullen we ons beperken tot woorden.

In padel staan enkele handige tips die, in ieder geval voor beginners, echt kunnen helpen om een verschil te maken tegen je tegenstander.

Uiteraard laten ze je niet automatisch alle spellen winnen (maar in dit geval zouden ze deze sport saai maken), maar ze zijn nuttig in veel situaties.

We willen u echter duidelijk maken dat als u een expert bent, deze tips u misschien weinig zullen opleveren, omdat uw techniek ze al grotendeels heeft overtroffen.

In plaats daarvan vindt u op deze link de beste padel-rackets van 2022!

Padel-tactieken


padel-techniek

Als je een beginner bent, zul je er waarschijnlijk tegenaan lopen tegenstanders van hetzelfde niveau als jij, die allemaal weinig ervaring hebben zoals jij.

Welnu, in deze gevallen is de trend die van zoek de knal pro om het punt zo snel mogelijk te sluiten en "het cool te doen".

Dit verandert in 80 / 90% van de gevallen in een fout en een punt voor de tegenstander, aangezien de beginner er niet in slaagt volley ingewikkeld of gewoon een simpele smash.

Aangezien je tegenstander waarschijnlijk dezelfde bedoelingen heeft als jij, wacht geduldig en laat hem de fout maken!

Je stelt de . uit bal in het veld van de tegenstander zonder het te overdrijven, zoek niet het heroïsche gebaar, wees een solide tegenstander en gebruik zijn fouten in je voordeel.

Als je het goed doet en je tegenstander hij zal toegeven aan het verlangen naar de klap der heerlijkheid, naast winnen heb je ook geleerd om beter met de bal om te gaan.

Smash Padel


padel vrouwelijk

De smash in padel is een van die vaak beslissende treffers, in staat om een punt te sluiten als het op de juiste manier wordt gedaan, maar ook nutteloos als de techniek ontbreekt.

De padel is niet de tennis, waar een smash een punt is in de 90% van gevallen, zoals hier een onderste glas is waarop de bal stuitert en vangbaar wordt.

Een centrale smash brengt de bal terug naar de perfecte positie voor een gemakkelijke en effectieve reactie, omdat hij van het glas stuitert en kracht verliest.

Smashes worden gemaakt in de hoekenproberen de tegenstander uit positie te vangen en proberen de bal zo dicht mogelijk bij de grond te houden.

Het maken van een smash die heel hoog in de lucht en medium diep gaat, tenzij hij voorbij de glazen bodem komt, zal je nauwelijks een punt opleveren.

Dus probeer Smash alleen als je zeker weet dat je je tegenstander in de problemen kunt brengenanders ben je in het nadeel.

Padelservice


padel-service

De dienst in de padel het is een hit dat geeft zelden een punt voor degenen die het doen, aangezien het veld klein is en er glazen zijn.

Als je echter tussen beginners bent, is het niet zo onmogelijk dat dit gebeurt, omdat de positionering verkeerd is of de techniek om te reageren ontbreekt.

Als de regels van de grap ze voorkomen dat je bijzonder krachtige klappen krijgt, dan moet je op hun bestemming spelen.

Om je tegenstander erg te irriteren, probeer hem na de eerste bounce naar het zijraam te sturen.

Dus de tegenstander zal een rebound moeten managen (die beginners nauwelijks weten hoe ze dat het beste kunnen doen) of ga het halen voordat het het glas raakt, waarbij de muur hinderlijk werkt.

Een andere "truc" is om het zo kort mogelijk te spelen, als reactie een langzame klap te krijgen en een grotere kans te hebben om het spel over te nemen.

Padelschot


verpletteren

Als je midden in het spel zit, is het moeilijk om een zeker schot te vinden waarmee je het punt kunt sluiten (als je een beginner bent).

Het gaspedaal indrukken leidt tot grotere blootstelling aan risico, maar door te passief te blijven, kan de tegenstander niet in moeilijkheden komen.

Aangezien macht het moeilijkste deel is om te beheren, probeer meer in de richting van te gaan precisie (hoewel niet gemakkelijk).

We hebben het niet over gekke hits, maar alleen de vind de juiste plekken op het veld om moeilijke rebounds te maken voor de tegenstander.

Een voorbeeld? Het netwerk dat zich in de eerste helft van veld, die onvoorspelbare rebounds genereert en moeilijker te beheren is voor mensen met een slechte techniek in padel.

Probeer sluit de opnamen tot het maximum en stuur ze naar deze laterale zone (na de rebound), omdat dit een grotere kans biedt om te scoren of de tegenstander te dwingen zich te herstellen.

Uiteraard is dit subjectief, sommige mensen doen het beter met de smash of de palombella-opname, maar als dat je ding is, probeer het dan!

Als u op zoek bent naar uw buurman kleding van padel, kijk hier eens!

conclusies


Nu weet je welke techniek je moet gebruiken in je padel-beginnersspellen. Uiteraard zijn dit simpele tips, maar als je ze ten volle gebruikt, zullen ze je veel punten opleveren.

Helaas moet je voor ander, meer "geavanceerd" advies aanwezig zijn, je specifieke kwaliteiten kennen en aan deze aspecten werken, maar er zijn veel instructeurs die je les kunnen geven.

We wensen je veel plezier en we hopen dat je dankzij onze hulp nog wat overwinningen hebt kunnen behalen.