Augustinus Tik op padel, een zeer bekende naam in het profcircuit, aangezien hij momenteel een van de sterkste spelers op het veld is.

Zoals de naam al doet vermoeden, komt hij uit een deel van de wereld waar Spaans wordt gesproken, waar (bijna) alle kampioenen worden geboren.

Maar wie is deze man die het maakt op het professionele circuit? Waarom is het zo sterk en waar kan het komen?

Deze en andere vragen worden beantwoord in ons artikel, dus leun achterover en maak je klaar om goed te lezen.

Wie is Augustinus Tapia


tapia padel

Laten we beginnen met enkele persoonlijke gegevens, die helpen om een idee te krijgen van hoe verrassend deze persoon is.

Tapia werd geboren in een Argentijnse stad genaamd San Fernando del Valle de Catamarca op 24 juli 1999!

Ding? Dus hij is pas 23 jaar oud? Ja, en vanaf hier is het al duidelijk waarom het een naam is die veel lawaai om hem heen kan veroorzaken.

Zijn carrière als jonge duif is vergelijkbaar met die van alle andere kampioenen in de dop, die bezaaid is met geweldige resultaten die hem snel doen groeien.

Zo snel dat landt al in 2018 op het professionele circuit, op slechts 19-jarige leeftijd, in het gezelschap van Marcelo Jardim.

Het eerste jaar is opmerkelijk maar niet spectaculair, met een bereikte kwartfinale in de catalonia masters.

Dit is echter genoeg om de aandacht te trekken van enkele grote kampioenen om hem heen, waaronder Fernando Belasteguin.

Het jaar daarop vormen ze met Belasteguin een duo dat in staat is om een titel te veroveren al hetzelfde jaar.

Met een beker gewonnen op het professionele circuit op slechts 20-jarige leeftijd en een van de grootste kampioenen als metgezel (en een uitstekende techniek), kan de weg alleen maar bergafwaarts gaan.

Het volgende jaar komen er nog twee successen, maar het stel besluit uit elkaar te gaan aan het einde van dat jaar, wat volkomen onverwacht was.

Maar door te gaan na het spelen met de beste, overschakelen om als metgezel te hebben Pablo Lima, twee toernooien winnen en voor het einde van het jaar uit elkaar gaan.

Hoe kan het nog beter worden voor deze jongen? Eindigend met leuk vinden nieuwe maat Sanyo Gutiérrez.

De twee wonnen hun eerste toernooi samen in hetzelfde jaar en herhaalden dat in 2022.

Kortom, dit jonge fenomeen heeft niet alleen buitengewone talenten, maar heeft op slechts 23-jarige leeftijd al talloze titels gewonnen en samengespeeld met de grootste padel-kampioenen. Een behoorlijk cv.

Als je meer wilt weten over padel kun je onze artikelen lezen op: hoe speel je padel, de veld grootte, of op klassieke vragen over het spelen van padel.

Op deze link vind je de beste padel-rackets van 2022!

Augustin Tapia-racket


tapia padel

Augustin Tapia, om padel te spelen, gebruik je de Nox AT10 genie, een van de topmodellen van deze fabrikant.

Volledig gemaakt van carbon, met het oppervlak van het slagvlak ook van hetzelfde 18K-materiaal (een manier om de vezels te verweven).

De vorm is druppelvormig, om een dynamisch spel te bevorderen dat gemaakt is van zowel kracht als precisie. Als je het beste wilt weten druppel rackets of links beter dan de Nox, kunt u onze artikelen lezen.

Padel Nox A10 Genius 18K 2022....
  • Economische professionele bladlampen. De laagste prijzen in Palaspádel ....
  • Ontvanger: unisex. Inclusief koffer, papier en cadeaustickers.

conclusies


Augustin Tapia is tegenwoordig een van de beste padel-spelers in het professionele circuit, maar er valt misschien nog meer te ontdekken.

Dankzij zijn zeer jonge leeftijd heeft hij nog steeds ruimte om te verbeteren en niveaus te bereiken die we ons tegenwoordig niet eens kunnen voorstellen.

Alleen al het feit dat enkele van de grootste kampioenen in de geschiedenis hem als teamgenoot hebben gekozen, toont aan dat er iets echt speciaals aan hem is.