Beste volgers van Racchettiamo, vandaag willen we je meenemen naar de ontdekking van een van de meest geïmporteerde en hoogwaardige rackets op de markt in de beoordeling door Babolat Technical Veron.

Dit model is ontworpen voor professionele, semi-professionele of beginnende spelers die het niet erg vinden om een fortuin uit te geven aan hun eerste racket.

Babolat is een toonaangevend merk waar we altijd zeer tevreden over zijn, wat hopelijk ook gebeurt aan het einde van dit artikel.

Maar nu geen gebabbel meer, Babolat Technical Veron is klaar voor onze review dus laten we het niet laten wachten!

 

babolat technische veron

Babolat Technische Veron Review


Volgens de klassieke stijl van Racchettiamo zullen we enkele punten gaan bekijken die voor ons fundamenteel zijn, zoals de vorm, de materialen en het gedrag van de schop op het veld. Op deze manier zullen we je voorzien van alle bases om te kiezen of je volgende racket dit of een ander zal zijn.

Als u op zoek bent naar uw buurman kleding van padel, kijk hier eens!

Babolat Technisch Veron padel racket

We hebben de review destijds gedaan voor de vorige versie van Technical Veron, maar de nieuwe is uit.

We hebben het geprobeerd en per saldo we hebben enkele kleine algemene verbeteringen opgemerkt, zoals een beter "premium" racketgevoel in de hand.

Anders dan dat vonden we het nieuwe model iets wendbaarder en responsiever tijdens het spel, maar het is een verschil dat merkbaar is bij lange spellen of door beide rackets rug aan rug te proberen.

Voor de rest de oude en de nieuwe versie lijken erg op elkaar, met nieuwe afbeeldingen en kleuren.

We hebben besloten deze paragraaf te schrijven om de verschillen te onderstrepen, maar naast deze kleine details blijft alles wat we op het oude model hadden geschreven geldig.

Om deze reden laat ik je achter met onze recensie van het Technical Veron-model, veel leesplezier!

 

De materialen

Zoals verwacht, de buisvormige structuur is in koolstofvezel;, klassiek materiaal dat we op alle rackets van een bepaald niveau terugvinden.

Daar gezicht is in plaats daarvan van een mengsel van koolstofvezel en glasvezel, in een combinatie die de fabrikant carbon flex heeft genoemd.

Dit type verbinding moet de elasticiteit van de glasvezel combineren met de stijfheid van de koolstof, waarbij het beste van de twee wordt genomen.

Binnenin vinden we het zwarte EVA-rubber, een type dat zeker niet gebruikelijk is bij veel modellen waarvan we later zullen ontdekken hoe het het spel beïnvloedt.

Over de materialen valt eigenlijk niets te zeggen, Babolat heeft niet beknibbeld en daar zijn we helemaal tevreden over.

 

Vorm geven aan

Geconfronteerd met een zeer agressief pro-racket, zijn we helemaal niet verrast door de ontwerpkeuze waarmee het is gebouwd.

De vorm is diamant (hier de uitleg) met een sterk naar de punt verschoven balans om een zeer hoge kracht te genereren.

Alles wat we tot nu toe hebben gezien, wijst eerder in de richting van een kabaal moeilijk te temmen, maar de theorie is vaak misleidend.

Om erachter te komen hoe al deze componenten werken, hoeven we ons alleen maar in een goede praktijktest te storten.

 

Hoe het gaat op het veld

Kracht, kracht en nog meer kracht, deze Babolat schreeuwt in zijn ontwerp en echoot de Techinical Veron zodra deze het veld betreedt in deze review.

De schoten die eruit komen zijn altijd van een zeer hoge kracht, maar zonder ooit die stijfheid waar te nemen die typerend is voor full carbon rackets.

De glasvezel voelt en geeft dat snufje elasticiteit wat nooit pijn doet, maar je moet je niet voor de gek houden.

Deze racket is soms echt bestraffend als je het niet zo goed mogelijk onder controle hebt, ballen naar de basislijn gooien.

Hoewel we in het verleden rackets hebben gezien die geschikt zijn voor zowel professionals als beginners, is Tecnical Veron daar niet een van, dus pas dienovereenkomstig aan.

Het advies is om koop het alleen als je ten minste padelist bent van een gemiddeld bereik, zeker niet voor het eerste jaar op de velden.

Als je de recensie van de Viper-serie (de Pro van Babolat) of de beste Babolat-racketsje vindt ze via deze links.

In plaats daarvan vindt u op deze link de beste padel-rackets ooit!

 

Andere rackets uit de Veron-serie van Babolat

babolat air veron

Babolat is een bekend merk tennisuitrusting en biedt verschillende lijnen tennisrackets, waaronder de technisch, Lucht En Teller Veron.

De series technisch is ontworpen om een uitzonderlijke kracht dankzij het gebruik van duurzame materialen en de gewichtsverdeling in het bovenste gedeelte van het racket. Dit maakt deze serie ideaal voor spelers die willen slaan met een indrukwekkende krachtzonder de controle over de bal te verliezen.

Daar Lucht serieIn plaats daarvan is het ontworpen om licht en handigbiedt een eenvoudigere en meer volleyvriendelijke speelervaring. Deze serie gebruikt lichtgewicht materialen om racketgewicht verminderen en bevordert de wendbaarheid, waardoor spelers snel kunnen reageren op inkomende ballen.

eindelijk, de Balie Veron-serie is ontworpen voor superieure balcontrole. Deze serie maakt gebruik van een hoefijzervormig ontwerp om de racketprecisie en de mogelijkheid om de bal precies te plaatsen waar de speler hem wil hebben. De gewichtsverdeling aan de onderkant van het racket maakt het ook gemakkelijker om schoten met lage snelheid te verwerken.

In het algemeen hangt de keuze van de reeks af van de individuele spelvoorkeuren van spelers. Als je op zoek bent naar een racket dat kracht biedt, is de Technical serie misschien de beste keuze. Als je de voorkeur geeft aan een lichter en wendbaarder racket, is de Air serie misschien meer geschikt. Als je meer controle over de bal wilt, is de Counter Veron serie misschien de juiste keuze.

conclusies


Babolat Technical Veron bewees in deze review dat ze inderdaad een wild veulen trapt hard en wil niet getemd worden.

Natuurlijk zullen er nooit teveel problemen zijn voor degenen die het racket voor de eerste keer geven, maar voor anderen kan het binnenkort de wens zijn om over te schakelen naar een model dat geschikt is voor controle.

In het algemeen we kunnen deze schop met vlag en wimpel promoten, omdat het geweldig is voor de profs, dus onze beoordeling blijft zeer positief.

We hopen dat we je hebben geholpen bij het kiezen van dit racket en dat je ons artikel in je padel-groep wilt delen :)