Je kent de padel-regels? Heb je het ooit gespeeld?

In dit artikel zullen we het hebben over de regels van padel, een sport die in de jaren 70 in Mexico is geboren vanwege een beoordelingsfout, momenteel erg populair en economisch is en die 6,5 miljoen spelers in de wereld amuseert.

Wat is Padel


De padel is een sport gelijkwaardig aan tennis, in Angelsaksische landen wordt het gewoonlijk "Peddelen”, Die wordt gespeeld met één racket per speler en een bal vergelijkbaar met die van tennis.

De naam "Paddle" betekent letterlijk "peddel", wat een soort roeispaan is. De Italiaanse versie van "Paddle" is in feite "Padel", wat herinnert aan het woord "padella", een instrument dat erg lijkt op het racket dat wordt gebruikt om deze sport te spelen.

De padel verschilt van tennis door de rackets; aangezien in de padel de rackets meer "stompe" zijn en geen snaren hebben aan de twee kanten waar de bal valt, maar een geperforeerd oppervlak hebben dat glad of ruw kan zijn.

Verder, daar bal in het padel-spel het is kleiner en zachter dan die van tennis, omdat de interne druk lager is dan die van een tennisbal.

Uiteindelijk, de padel-veld het heeft een grootte van ongeveer 1/3 in vergelijking met een tennisbaan en kan worden gemaakt met verschillende materialen, zoals: beton, cement, kunstgras of in ieder geval een oppervlak dat een regelmatige stuitering van de bal mogelijk maakt, in tegenstelling tot tennis dat een gravelbaan, gras of harde aarde moet hebben (zoals asfalt, cement of l 'acrylic ).

hoe peddel werkt

De regels van Padel


Naast de vorm en grootte van het racket en de bal, verschilt de padel van tennis in termen van grootte, baanstructuur en spelregels.

Hoe Padel te spelen

We kunnen de regels van padel als volgt definiëren:

 • Opleiding: padel wordt uitsluitend gespeeld in teams (die ook kunnen worden gemengd), bestaande uit twee elementen elk - het ene paar serveert en het andere ontvangt, het is de loting die beslist welke van de twee teams begint met de opslag -. In totaal moeten er vier spelers per spel zijn.
 • Teamplay: De bal kan niet gelijktijdig door beide teamleden worden geraakt en mag tijdens de respons niet meer dan één keer worden aangeraakt.
 • Grap: voor de opslag moet de bal eerst op de grond stuiteren en vervolgens naar het speelveld van de tegenstander worden geslagen. De bal moet naar het tegenoverliggende veld stuiteren, of hij mag een van de muren van het veld van de tegenstander raken en maximaal één keer van dat veld stuiteren voordat hij teruggestuurd wordt naar het thuisveld. Bij de opslag moet de speler die de opslag uitvoert, diagonaal tegenover het opslaggebied van de tegenstander staan. De grap moet gemaakt worden op de "dienstlijn".
 • Bal in beweging: in de padel is het basis houd de bal altijd in beweging en dit wordt ook bevorderd door de samenstelling van het speelveld. Als de bal een muur raakt, stuitert hij zelfs van de grond en kun je hem in de richting van het veld van de tegenstander slaan. Aan de andere kant mag de bal tijdens het vliegen de muren in het speelveld van de tegenstander niet raken, noch het metalen gaas, noch kan hij twee keer op de vloer stuiteren.
 • Doe het gewoon: de bal kan alleen het racket, het veld en de muren raken, als hij het lichaam van de tegenstander raakt, is het een fout.

Daarnaast kan een speler de bal raken en laten stuiteren op de speelhelft van de tegenstander, waardoor de bal na de stuit het veldhek verlaat. De spelers kunnen ook het veld verlaten, via de speciale zijuitgangen, om de bal te slaan, zolang de bal niet meer dan één keer op de grond is gestuiterd.

Ten slotte kan een speler de bal op elke muur van zijn veld slaan (zowel de achterkant als de zijkant) en ervoor zorgen dat deze over het net naar het veld van de tegenstander gaat. Het stuiteren op de hoek van het veld, tussen de muren en de vloer, wordt ook als een goede bal beschouwd.

De score in de padel

De score in het padel-spel is identiek aan die bij tennis.hoe padel werkt

Elk punt wordt gemaakt wanneer: de bal de veldmuren van de tegenstander raakt, het metalen gaas en wanneer hij twee keer stuitert op de tegenoverliggende vloer. Of, wanneer het, geduwd door een speler, correct stuitert op het veld van de tegenstander en vervolgens, nadat het de grenzen van het veld heeft overschreden, een element of object raakt dat vreemd is aan het veld, of wanneer het twee keer achter elkaar op het veld van de tegenstander stuitert .

Een team verliest punten als:

 • de bal stuitert twee keer op het speelveld voordat het op het tegenoverliggende speelveld wordt geraakt;
 • een speler slaat de bal on the fly voordat deze het net is gepasseerd en heeft bereikt en daarom nog steeds in het kamp van de tegenstander is;
 • een speler slaat de bal en deze raakt de shirts of de vloer van zijn speelhelft;
 • de bal in het spel raakt de speler of wat hij ook draagt, behalve het racket;
 • een speler de bal op een zodanige manier terugspeelt dat hij tijdens de vlucht een muur van het andere speelveld raakt, of het metalen gaas of andere elementen waaruit het veld bestaat, zoals: net, steunpalen, centrale riem of band;
 • een speler slaat of raakt de bal meer dan één keer in de respons;
 • beide spelers de bal gelijktijdig of achtereenvolgens raken.

Het speelveld

padel-regelsTen eerste moet het speelveld de volgende afmetingen hebben:

 • 20 meter in lengte (+/- 0,10),
 • 10 meter in de breedte (+/- 0,05),
 • algemeen, tenminste 6 meter Dekking.

Het net moet in het midden van het speelveld worden geplaatst (ongeveer 6,95 m van de "servicelijn") en moet minimaal:

 • 92cm aan de uiteinden van het veld (+/- 0,5cm),
 • 88cm in het midden van het veld (+/- 0,5cm),

met een witte bovenrandband tussen 5 en 6,3 cm, moeten de twee zijpalen van het net zich binnen het speelveld bevinden en hun rand valt samen met de rand van het veld. Als de doelpalen niet correct aan de zijlijn zouden worden geplaatst, zou er een onregelmatigheid zijn.

Om de bal te laten stuiteren waar hij ook valt en altijd in beweging te blijven, moeten de zijkanten van het speelveld bovendien worden afgesloten door stevige muren, muren of netten.

Padelregels versus tennisregels

basis, in de padel is de bal altijd in beweging, terwijl hij bij tennis overal uit kan komen, verandert het ook de manier waarop hij slaat.

Om een service uit te voeren in padel, moet je de bal op de grond stuiteren en slaan zodra deze de hoogte van de zijde van de speler bereikt. Bij tennis daarentegen wordt een slag uitgevoerd door de bal in de lucht te gooien en hem tijdens de vlucht te raken.

In zowel tennis als padel moet de opslag diagonaal worden gedaan.

Als u op zoek bent naar uw nieuwe kleding van padel, in dit artikel vind je wat je zoekt!

Korte geschiedenis over de geboorte van Padel


De padel-game werd in de jaren 70 in Mexico geboren uit het idee van Enrique Corcuera, een nobele burger die een gebied van zijn woonplaats wilde creëren om te worden gebruikt voor het tennisspel.

padel-regels

Enrique Corcuera, de vader van Padel.

Corcuera had niet de benodigde ruimte om een tennisbaan aan te leggen, maar hij besloot toch om de ruimte die hij ter beschikking had te gebruiken om een speelveld aan te leggen, door het af te bakenen met metalen netten om te voorkomen dat de bal het veld zou verlaten. Omdat hij een kleinere oppervlakte had dan die van een tennisbaan, besloot hij de spelregels te veranderen en ervoor te zorgen dat de bal altijd in beweging bleef binnen de baan. Zo werd, door puur toeval, de padel geboren.

In korte tijd verspreidde het spel zich en breidde het zich al snel uit tot buiten de Mexicaanse grenzen, en bereikte zo ook Europa en in het bijzonder Spanje. En het is precies in Spanje dat een prins in zijn hotel een veld liet aanleggen met dezelfde kenmerken als die van Corcuera, waardoor zijn klanten de kans kregen om deze nieuwe en andere sport te beoefenen.

Sport arriveerde al snel ook in het prachtige land en het was dus dat in februari 1991 de Italiaanse Paddle Game Federation (FIGP), die vanaf het begin succesvol was, waaraan verschillende sportclubs werden vergezeld, waaronder CONI

Ze worden momenteel gespeeld wereldkampioenschappen van deze sport, met een groot aantal wereldtitels die voornamelijk werden gewonnen door de landen Argentinië en Spanje.