Welke racketmateriaal padel Kiezen? Zijn er om te vermijden? Welke zijn het beste qua prijs-kwaliteitverhouding?

Klassieke vragen van de meeste spelers die moeten gaan winkelen, onervaren over de technische details van het product.

Om u te helpen kiezen, hebben we besloten om het even te hebben over de meest typische materialen die u kunt tegenkomen en in welke prijsklassen ze te vinden zijn.

Op deze manier krijg je een precies idee van wat je koopt en of het meer of minder voor jou is. Dus laten we niet langer wachten en laten we gaan.

Hoe wordt een padelracket gemaakt?


nox

Een padel-racket bestaat uit een chassis, een oppervlak het is een kern als hoofdonderdelen, met andere details zoals grepen, snaren en c. die voor ons kwalitatief niet interessant zijn.

Het frame moet stijf zijn om tijdens de slagen niet te vervormen, waardoor de juiste kracht werd teruggegeven die de arm wilde geven.

Als het frame buigt, zal het schot zwakker en minder voorspelbaar zijn, vooral als de buiging in kwestie niet constant is.

Daarom is het noodzakelijk om materialen te kiezen die bestand zijn tegen schokken, anders kan het racket niet als een goed product worden beschouwd.

Ten tweede hebben we de voorkant van het mes, dat een vergelijkbare functie heeft, maar relatief minder belangrijk is dan het frame.

Een buigend gezicht is niet echt een probleem, integendeel. Als het oppervlak zachter is, vooral in het centrale gedeelte, is het racket volgzamer en vergevingsgezinder.

Dit komt omdat de sweet spot meestal in het midden wordt geplaatst, d.w.z. het "zachtere" gebied dat de beste controle over de slag biedt.

Want als het frame buigt, is dat een probleem, maar het gezicht niet? Omdat de flexibiliteit van het slagvlak nog steeds wordt gecontroleerd door de kern van het racket, die in FOAM of EVA kan zijn.

Er zijn verschillende stromingen in dit opzicht, met respectievelijke voordelen aan beide kanten, maar in principe is EVA-rubber beter.

Hoe moet een goed padelracket zijn?


wilson bela pro elite

Laten we beginnen met te zeggen dat een basisracket dat als geldig kan worden beschouwd om te spelen, ten minste één fundamenteel kenmerk moet respecteren.

Dat is degene die de frame is van koolstofvezel, of in ieder geval een deel ervan.

Over het algemeen vind je al kwaliteitsframes in de 60/70 euro rackets, terwijl verderop alleen speelgoed is.

Beknibbel niet op de aankoop, want als u te laag mikt, neemt u uiteindelijk een product mee naar huis dat waardeloos is en als bonus heeft het een goede kans om u te laten klaarkomen epicondylitis.

Het maakt niet uit of de kern SCHUIM is, het maakt niet uit of het gezicht van goedkoop materiaal is, het stijve frame moet een topprioriteit zijn.

Op deze manier krijgt u een eerste prijs, maar wat als u iets superieurs wilt?

Over het algemeen verandert er tussen de 60 en 100 euro niet veel, daarom praten we over rackets voor beginners, met daarboven de tussenmodellen.

Als je de 100 passeert, kun je beginnen met het vinden van full carbon frames, racketblad erin grafeen of koolstof en EVA-rubberen kern.

Een racket dat dit allemaal heeft, kan je meestal vele jaren vergezellen, zonder ooit zijn grenzen voelbaar te maken.

Dan zijn er rackets die goedkoop zijn en al deze dingen bieden, zoals die van de gevechten, maar beschouw het niet als een koopje.

Ze hebben het gegevensblad waardoor ze er waardevol uitzien, maar het gaat meer om marketing dan om wat dan ook.

De beste rackets hebben uitgebreide technische studies en tests ondergaan om ze te perfectioneren, wat totaal afwezig is bij goedkope merken.

Maar de top padel rackets, welke materialen hebben ze? Welnu, technisch gezien hebben ze hetzelfde als de middenklasse (althans in veel gevallen), maar met minder opvallende verschillen.

Velen van hen gebruiken duurdere productiemethoden van hetzelfde, zoals het verweven van de vezels in 3k of 12k.

De kern heeft dan het beste soorten EVA-rubbers op de markt, die echter moeilijk te vatten zijn omdat hun naam eigenlijk heel weinig betekent.

Andere rackets, zoals de Adidas Metalbone ze hebben bijvoorbeeld bijzonderheden zoals het gealuminiseerde koolstofoppervlak.

Kortom, tussen een beginnersracket en een intermediate racket verbeteren de materialen, tussen een intermediate racket en een pro racket worden de details gearchiveerd.

Wij, althans voor de gemiddelde gebruiker, we raden af om een racket te kopen voor meer dan 200 euro, omdat het prijsverschil niet altijd wordt uitgebuit.

Dit is voor wie op zoek is naar de beste prijs/kwaliteit verhouding, maar wil je het beste van het beste dan heeft het geen zin om grenzen te stellen.

Als je op zoek bent naar het beste rackets voor gemiddeld of links beste ooit, je vindt ze in onze artikelen.

conclusies


Dit zijn onze persoonlijke aanbevelingen voor het kiezen van padel-racketmateriaal, we hopen dat we je wat hebben kunnen helpen.

Naarmate je in prijs stijgt, worden de verschillen kleiner, met steeds kleinere stappen, maar het is een toespraak die voor bijna elk product geldt.

Kies altijd het beste dat binnen uw budget past en vermijd om naar beneden te mikken om een handvol euro's te besparen.