Een van de allereerste twijfels die de padel-speler belaagt zodra hij het veld betreedt, is gekoppeld aan depadel racketgreep.

De een is er, kijkt ernaar, laat het aan vrienden zien, loopt er behoedzaam omheen en dan... Hij weet niet hoe hij het in zijn hand moet houden.

Het is eigenlijk heel eenvoudig, want het zou een natuurlijk gebaar moeten zijn en niet worden opgelegd door een of andere leerstelling, maar dat is niet voor iedereen het geval.

In dit artikel gaan we zien hoe je een padel-racket vasthoudt, om je te helpen eventuele twijfels weg te nemen.

 

Hoe het padelracket vast te houden


padel racketgreep

Het eerste wat je moet zeggen is dat je hoeft daar niet hele rare dingen te doen, de greep van de racket het is net als de handdruk, je doet het gewoon.

Sommige leraren noemen het zelfs een handdrukgreep, omdat het padel-racket wordt vastgegrepen alsof het de hand van iemand anders is.

De echte verschillen worden gemaakt door i rotatiegraden van de pols rond het racket, maar de vingerindeling blijft vrijwel hetzelfde.

De twee belangrijkste varianten zijn de Oosters en de Continentaal, die verschillen in het gemak van het geven van kracht aan de slag en het gemak van het uitvoeren van andere slagen dan forehand.

Daar Continentaal heeft de duim aan de zijkant van het handvat evenwijdig aan het racketblad, de Oosters plaats in plaats daarvan uw vinger op de hoge kant van het handvat.

Dit zijn de belangrijkste verschillen en afgezien van wat ze kunnen betekenen in termen van techniek in padel, is ons advies om er niet te veel gewicht aan te hechten.

De grip is iets heel persoonlijks, die voor een professional op de technische kant kan rekenen, maar voor de beginner of gevorderde maakt het weinig uit.

Als je echt plezier wilt hebben en je best wilt doen op het veld, dwing jezelf dan niet tot vreemde en ongemakkelijke grepen, maar verwen je lichaam.

Neem het racket in je hand en voel hoe het voelt, misschien een beetje veranderen tijdens het spel om te zien wat je voorkeur heeft.

Als je eenmaal het juiste punt voor je hebt gevonden, weet je welke padel-grip voor jou geschikt is, zelfs zonder de technische details te kennen.

En als je maximaal comfort wilt hebben in de padel, heb je een goede nodig overgrip waardoor je er beter mee om kunt gaan.

Als u op zoek bent naar uw buurman kleding van padel, kijk hier eens!

In plaats daarvan vindt u op deze link de beste padel-rackets ooit!

 

conclusies


De grip van het padel-racket is een van die dingen die belangrijk zijn, maar je hoeft er niet wakker van te liggen bij het nastreven van perfectie.

Elk lichaam is anders gemaakt, dus tijdens de wedstrijd is het comfortabel met posities die anderen ongemakkelijk zouden vinden.

Als je de jouwe gewoon niet kunt vinden, probeer dan een vraag om hulp van a meester of om van racket te wisselen van padel, misschien niet geschikt voor jou.