Als je op zoek bent naar een leuke manier om fit te blijven en te socializen met vrienden, dan is de pop-tennis het is misschien de perfecte optie voor jou.

Deze sport, oorspronkelijk afkomstig uit Californië, wordt over de hele wereld steeds populairder vanwege de eenvoud en het vermogen om mensen van alle leeftijden en niveaus te betrekken.

In dit artikel gaan we in op de geschiedenis van poptennis, de spelregels en alle aspecten die het zo leuk maken.

Of je nu een beginner of een expert bent, mis deze kans niet om alles te leren over poptennis en begin vandaag nog met spelen!

Poptennis: de oorsprong

peddel wedstrijd

Poptennis, voorheen bekend als paddle-tennis, is een racketspel dat voortkwam uit tennis en al meer dan een eeuw wordt gespeeld. In tegenstelling tot tennis, het veld is kleiner en er zijn geen dubbelbanen, en het net is lager. Paddle tennis wordt gespeeld met een stevig racket in plaats van een snarenracket en er wordt een drukloze tennisbal gebruikt.

Dezelfde baan wordt gebruikt voor zowel enkelspel als dubbelspel, met dubbelspel als de dominante vorm van het spel. De kleinere baangrootte legt een sterke nadruk en voordeel op netspel en creëert een snel, op reacties gebaseerd spel. Het spel wint aan populariteit en is geïntroduceerd in Dubai en Egypte, waar regelmatig lokale competities en toernooien worden gehouden.

In 1898 werd poptennis uitgevonden door de bisschoppelijke minister Frank Peter Beal in Albion, Michigan. Naarmate de sport zich ontwikkelde, verspreidde het zich naar Lower Manhattan omdat Beal, die recreatieve activiteiten wilde creëren voor buurtkinderen, in 1915 de Parks and Recreation Department van de stad rechtbanken liet aanleggen in Washington Square Park in Greenwich Village. Het eerste toernooi werd georganiseerd in 1922, en het volgende jaar de Verenigde Staten Paddle Tennis Association (USPTA). In 1941 werd paddle-tennis gespeeld in bijna 500 Amerikaanse steden.

Terwijl Frank Peer Beal bekend staat als de uitvinder van het spel, speelde Murray Geller, een gamer uit de jaren 40 en 50, een belangrijke rol bij het creëren van het moderne spel. Verkozen tot voorzitter van de USPTA-regelcommissie, hij wilde het spel aantrekkelijker maken voor volwassenen en introduceerde een aantal functies, waaronder een groter speelveld en een onderarmservice.

Poptennis: regels

peddels

Poptennis is een sport die het wordt gespeeld op een veld van ongeveer 15,24 meter groot in lengte en ongeveer 6,1 meter breed. Er is een lijn op ongeveer 0,91 meter afstand van de basis van het veld, de servicelijn. Dan zijn er de zijlijnen, die de grenzen van het veld bepalen, en de centrale lijn die het in twee gelijke delen verdeelt.

Het veld moet een minimale hoogte hebben van circa 3,05 meter voor de omheining. Het oppervlak van de baan kan van getextureerd acryl zijn, vergelijkbaar met maar niet beperkt tot Plexipave, Laycold, Kemiko, Play-On, enz.; of klei, Har-Tru, Omni-Turf en Mod-Sod. Het speeloppervlak moet groen of lichtblauw zijn, terwijl de zij- en achterkant terracotta moeten zijn.

De te gebruiken bal moet een onder druk staande tennisbal zijn die is goedgekeurd door de United States Tennis Association voor toernooien, waarbij de interne druk is verminderd door middel van een lekke band, zodat: als je van een hoogte van ongeveer 1,83 meter op het oppervlak van de baan valt, spring je terug op een hoogte van ongeveer 79 tot 84 centimeter.

Het racket moet gemaakt zijn van stevig materiaal of een combinatie van materialen en mag niet groter zijn dan circa 24,13 x 46,99 centimeter. Mag geperforeerd en/of gestructureerd zijn, maar mag geen touwtje bevatten.

Atleten moeten niet-afgevende schoenen met rubberen zolen dragen en geschikte kleding voor de wedstrijd.

Volgens de spelregels staan de spelers aan weerszijden van het veld en wordt de speler die de bal serveert de "Server“, terwijl de speler die de bal ontvangt de “Ontvanger“. Slechts één service is toegestaan en de Server moet zich achter de basislijn bevinden en binnen de denkbeeldige verlengingen van het midden en de zijlijnen. De serveerder kan de bal met zijn hand in de lucht gooien en met een racket op hoogte slaan niet meer dan ongeveer 79 cm van de grond bij impact of stuiteren op de grond achter de basislijn en raken bij zijn rebound op een hoogte niet meer dan 80 cm vanaf de grond.

De service moet diagonaal over het veld vanaf de positie van de ontvanger in het servicegebied landen. Als de service niet in het servicegebied belandt of als de serveerder de bal hoger slaat, wordt de service als een fout beschouwd en verliest de serveerder het punt.

Als je wilt weten welke schoenen om te gebruiken voor poptennis of sommige sporten vergelijkbaar met tennis, vind ze hier.

 

conclusies

Kortom, poptennis is nog steeds een weinig bekende sport in Europa en in Italië, maar het heeft de potentie om net zo populair te worden als de padel. De aard van alle leeftijden en alle niveaus maakt het een aantrekkelijke optie voor mensen die willen genieten van het buitenleven, sporten en een praatje willen maken.

Poptennis is een sport die een goede lichamelijke conditie vereist, omdat het om snelle en intense bewegingen gaat, maar het kan ook worden gespeeld door mensen die geen ervaren atleten zijn. Het leuke en dynamische karakter maakt het ideaal om informeel te sporten met vrienden en familie, terwijl het ook de coördinatie, het uithoudingsvermogen en de concentratie verbetert.

Bovendien biedt poptennis verschillende voordelen voor de geestelijke gezondheid, aangezien buiten sporten een effectieve manier is om stress te verminderen, de stemming te verbeteren en een gevoel van verbondenheid te ontwikkelen. Kortom, poptennis is een leuke en stimulerende sport die binnenkort een nieuwe manier van buitensporten en gezelligheid zou kunnen worden in Europa en Italië.