Je vraagt je af hoe speel je padel?

U bent nieuw in deze sport en wilt alle regels, praktisch en technisch advies weten, weet dat u op de juiste plek bent!

padel

Het padelspel


Het spel van padel (de Angelsaksen noemen het "peddels”) is een sport die in paren wordt beoefend en is afgeleid van tennis. gelijk aan tennis, in padel elke speler, uitgerust met racket (hier het beste voor beginners), moet de bal naar de andere baan slaan om punten te scoren.

Bovendien is het padel-veld aan alle vier de zijden gesloten, met uitzondering van de twee zijdeuren, en is de bal er altijd in beweging.

De padel heeft een Mexicaanse oorsprong dankzij zijn uitvinder, Enrique Corcuera, die een tennisbaan in zijn huis wilde aanleggen en een kleine ruimte had in vergelijking met de grootte van een tennisbaan, bedacht het in 1969 met behulp van de muren als een integraal onderdeel van het speelveld zelf.

Corcuera introduceerde ook een reglementaire advertentie hoc en noemde het spel "padel".

Momenteel is het spel een van de meest populaire sporten in Latijns-Amerika en Spanje, maar ook in Italië is de sport wijdverbreid en wordt beheerd door de FIT, Italiaanse tennisfederatie, dat tennis promoot en organiseert in Italië en alle aanverwante sporten.

Nu hoef je alleen nog maar je veters te strikken en te proberen te spelen!

Hoe Padel te spelen


De padel verschilt voornamelijk van tennis om twee redenen: vanwege de kleiner veld en van bal (hier vind je een selectie van de beste) constant in beweging, daarom gooien veel spelers na een paar trainingen de handdoek in de ring.

Algemene regels

De aantal spelers in het spel van padel per spel wel vier: twee per team, ook gemengd, het ene paar serveert en het andere ontvangt. Het is de loting om te beslissen welke van de twee teams begint met serveren en welk veld te kiezen. Er is echter ook de 1v1-variant.

Er worden officiële wedstrijden mee gespeeld drie ballen op het veld, die nieuw moet zijn en moet voldoen aan de voorschriften van de Italiaanse tennisfederatie.

Daar padel-racket moet standaard zijn en het is verplicht dat het een veter aan de onderkant van het handvat heeft, om te voorkomen dat de schep wegglijdt tijdens het spelen.

Regels tijdens het spel

De score systeem in het spel van padel is het vergelijkbaar met tennis; de games volgen de score van 15, 30, 40 en elke drie games die zijn geëindigd wordt het veld gewisseld.

Daar bal overal op het veld door een speler kan worden geraakt, het belangrijkste is dat de speler de bal hooguit raakt, met of zonder voorafgaande stuit een keer voor antwoord. Om als goed te worden beschouwd, moet de bal ook de grond raken voordat hij de muren en/of het hek raakt.

Als de bal ooit buiten de baan gaat, kun je hem herstellen door uit de twee zijdoelen te gaan en verdien je een punt als je hem raakt zonder de grond meer dan eens te raken.

Als de bal na de rebound een van de muren of het hek raakt en terugkeert naar het speelveld van de tegenstander, moet het punt als goed worden beschouwd voor het team van de speler die dat schot maakte.

Je maakt een doe het gewoonwanneer een speler met de bal het lichaam of de kleding van de tegenstander raakt, of wanneer het racket het net raakt. In dat geval is het punt in het voordeel van de tegenstander. Voor meer informatie over padel-score, lees ons artikel.

De Regels van Padel (Paddle Tennis) - UITGELEGD!

De grap

De service in padel is iets anders dan die van tennis, omdat je, voordat je de bal naar het veld van de tegenstander stuurt, hem op de grond moet laten stuiteren en raak het zodra het de hoogte van de heup van de speler bereikt. Bij tennis daarentegen wordt de service uitgevoerd door de bal in de lucht te gooien door hem on the fly te raken.

De bal moet op het andere speelveld stuiteren, of hij mag een van de muren van het speelveld van de tegenstander raken en maximaal één keer op dat speelveld springen voordat hij wordt teruggestuurd naar het oorspronkelijke speelveld. De speler die de service neemt, moet in een diagonaal tegenovergestelde positie staan ten opzichte van het serveergebied van de tegenstander, zoals bij tennis, en moet plaatsnemen vanaf de "dienstlijn”. Weten hoe maak je een goede grap tegen padel, kunt u ons artikel lezen.

Technisch advies

Voordat je padel speelt, moet je het volgende hebben:

  • Een goede racket,
  • een goed paar padel schoenen specifiek zijn voor het oppervlak van het veld waarop wordt gespeeld en die zijn opgevuld,
  • a Comfortabele kleding, waardoor je gemakkelijk kunt bewegen en niet te veel zweet.

Er zijn talloze modellen padel-rackets op de markt, van beginnersmodellen tot modellen voor epicondylitis; is te vinden rackets vanaf €50-60 – je kunt er een aantal in dit artikel vinden – tot aan de topversies, die kunnen kost zelfs €300.

Het is belangrijk om een padel-schep te kiezen op basis van uw ervaringsniveau in deze sport, uw behoeften en uw handtranspiratie.

Naast het racket is het belangrijk om een geschikt paar schoenen te kiezen met de juiste mate van demping, om landingen, sprongen op te vangen en de banden te beschermen. Als u op zoek bent naar de beste padel-rackets, je vindt ze hier.

Algemeen advies

Voordat u aan wedstrijden deelneemt, is het essentieel om een beetje te doen trainen, wat niet per se in paren hoeft te gebeuren; je kunt trainen en je kunt het leren speel padel zelfs alleen of met een instructeur. Inderdaad, alleen trainen helpt om goede bewegingen te ontwikkelen, om te begrijpen hoe de bal te raken en hoe je armwisselingen kunt maken.

Nadat je hebt geleerd hoe je de eerste stappen op de veld, je kunt aan sommige toernooien deelnemen met een teamgenoot, met wie je een duurzame relatie kunt ontwikkelen en kunt deelnemen aan steeds grotere evenementen.

Het is ook erg belangrijk om te hebben geduld; als je niet meteen de juiste zetten krijgt, heb dan geduld. Na wat oefenen zul je zien dat je kunt spelen als een pro!

Tot slot is het belangrijk om het spel padel in één te oefenen structuur een rechtsstaat, om van wedstrijden te genieten en blessures te voorkomen. Het speelveld moet de volgende afmetingen hebben:

  • 20 meter in lengte (+/- 0,10),
  • 10 meter in de breedte (+/- 0,05),
  • algemeen, tenminste 6 meter Dekking.

Het net moet in het midden van het speelveld worden geplaatst, ongeveer 6,95 m van de servicelijn, en moet minimaal: hoog zijn:

  • 92cm aan de uiteinden van het veld (+/- 0,5cm),
  • 88cm in het midden van het veld (+/- 0,5cm).

conclusies


Nu je weet hoe je padel moet spelen, hoef je alleen nog maar een goed racket te kopen en te beginnen!

Ik weet zeker dat je na de eerste shots verliefd zult worden op deze sport en dat je niet meer wilt stoppen

Ik hoop dat dit artikel je nieuwsgierigheid en de wens heeft gewekt om dit nieuwe avontuur uit te proberen.

Deel het met je vrienden en laat ze ook springen, Ik ben er zeker van dat met hen als handlangers deze sport je nieuwe grote passie zal worden.