Op zoek naar een padel lichtgewicht racket? Een vrij eenvoudig en begrijpelijk verzoek, aangezien in lange spellen zelfs een handvol gram echt een verschil kan maken.

In dit artikel zullen we het beste racket met een laag gewicht ontdekken, dat in staat is om aan de behoeften van zelfs de meest veeleisende padel-speler te voldoen.

Ja, er zijn veel modellen die een light-versie bevatten, maar na er een paar te hebben geprobeerd en om de beste prijs-kwaliteitverhouding te geven, hebben we besloten om slechts één model te nemen.

Voordat we beginnen willen we je echter waarschuwen voor enkele problemen die kunnen ontstaan als je een te licht padel-racket gebruikt.

Waarom kiezen voor een licht padelracket (en waarom vermijden)


Hoofd Grafeen Zephir 360

Het ultralichte padel-racket is gemaakt voor al die spelers die hebben de neiging om de arm gemakkelijk te vermoeien, vooral in langere en intensere games.

Dit geldt voor zowel vrouwen als mannen, al hebben de vrouwelijke versies doorgaans sowieso een paar gram minder.

Dit betekent echter niet noodzakelijkerwijs dat het racket van een vrouw per se lichter moet zijn dan dat van een man, integendeel!

Als u kijkt naar het aanbevolen grambereik voor de twee gereedschappen, kunt u gemakkelijk zien hoe vergelijkbaar en grotendeels overlappen.

Hoofd, Zephyr UL 2022 Unisex...
  • De Zephyr Ultralight is lichtgewicht en veelzijdig, voor gemiddelde en casual gamers ...
  • Technologie: Innegra
  • Gewicht: 340 gram

Het damesracket wordt namelijk aangeraden tussen de 340 en 380, terwijl het herenracket tussen de 350 en 390 ligt daarom kunnen we per saldo zeggen dat het niet relevant is.

Ja, want tenzij we tot het uiterste gaan, is er geen echt verschil tussen een schop voor vrouwen en een schop voor mannen, dus we kunnen sommige labels gemakkelijk bestempelen als louter gecommercialiseerd.

Nu, dat gezegd hebbende, laten we teruggaan naar waarom een lichter of zwaarder racket kiezen en de gevaren die op de loer liggen achter deze keuze.

Gewicht speelt een sleutelrol bij het voorkomen van peesontsteking en spierpijn, met het risico op zelfs ernstige verwondingen die een carrière kunnen ruïneren.

Nee, we maken geen grapje, epicondylitis is echt vervelend en voorkomt dat je zelfs voor lange periodes speelt als je het niet goed kunt genezen.

Dus om dit te voorkomen, raden we u ten zeerste aan om niet buiten de hier getoonde bereiken te gaan, omdat dit u echt pijn kan doen.

Een racket dat te licht of te zwaar is, weegt op verschillende manieren op het lichaam, maar beide leiden tot pijn en nazorg als ze worden onderschat.

Dus, tenzij u speciale behoeften heeft, moet u voorkomen dat u zich op al te pittoreske producten stort, waardoor u bittere spijt kunt krijgen van de keuze.

Dit geldt met name voor zeer goedkope rackets gemaakt van goedkope materialen, die slecht te hanteren zijn en gewichten hebben die buiten bereik zijn.

Als u op zoek bent naar uw buurman kleding van padel, kijk hier eens!

Beste lichtgewicht padelracket


padel lichtgewicht racket

Het racket dat naar onze mening de beste prijs-kwaliteitverhouding heeft en een bovengemiddelde lichtheid heeft, is absoluut de Hoofd Zephir UL.

UL staat inderdaad voor Ultra Light, oftewel ultralicht, wat direct opvalt als je kijkt naar het gewicht van 340 gram.

Zoals eerder vermeld, is dit de minimaal aanbevolen limiet waarboven u niet mag dalen, op straffe van ontstekingen en andere problemen.

Dit model is gemaakt met een koolstofstructuur, die door de jaren heen werkelijk ongelooflijke stijfheid en duurzaamheid biedt.

Hieraan wordt toegevoegd de aanwezigheid van grafeen, een materiaal dat gevoelige delen van het racket bedekt, waardoor het beter reageert op slagen.

Het interieur is binnen Comfort Schuimrubber, echt fantastisch voor iedereen die maximaal comfort wil tijdens wedstrijden.

Omdat het nieuwe model uit is, maar het oude nog op de markt is, heb ik besloten ze allebei in deze review op te nemen.

Het verschil tussen deze twee versies is zeer minimaal, met slechts een paar kleine updates en nieuwe graphics die je wel of niet leuk vindt.

Om deze reden, als u de voorkeur geeft aan het model van vorig jaar, kunt u zonder aarzelen doorgaan met de aankoop, u heeft nog steeds een zeer geldig product.

Wilt u meer weten over de kwaliteit van de Zephyr, ik laat je onze recensie achter van beide modellen (licht en normaal).

Als u in plaats daarvan geïnteresseerd bent in het merk Kop, in dit artikel vind je de beste modellen ooit.

Hoofd, Zephyr UL 2022 Unisex...
  • De Zephyr Ultralight is lichtgewicht en veelzijdig, voor gemiddelde en casual gamers ...
  • Technologie: Innegra
  • Gewicht: 340 gram

In plaats daarvan vindt u op deze link de beste rackets van padel!

conclusies


Dit (of deze als je beide generaties beschouwt) is een van de absoluut beste oplossingen als je op zoek bent naar een licht padel-racket.

De prijs ligt in het middensegment van de markt, de functies zijn van topklasse en de bediening in het veld heeft weinig gelijken.

We hopen dat je in deze schep de trouwe bondgenoot vindt die je zoekt voor al je toekomstige games en dat je hem met hetzelfde enthousiasme kunt gebruiken als wij.