De padel binnen, met de komst van het koude seizoen, wordt het steeds populairder, zo erg zelfs dat nieuwe velden als paddenstoelen uit de grond schieten.

Maar is het spelen van padel in een faciliteit echt hetzelfde? Welke verschillen zijn er (indien aanwezig) en hoeveel kost zo'n gerecht?

Laten we proberen enig licht op het onderwerp te werpen en een belangrijke innovatie in deze sector zo breed mogelijk te behandelen.

Als je vragen hebt over indoor padel, dan is de kans groot dat je het antwoord in dit artikel vindt, dus laten we beginnen!

Wat betekent binnenplaats?


padel binnen

Klein maar noodzakelijk uitgangspunt, als je geen Engels kauwt en als je nieuw bent in dit soort sport, heb je misschien nog nooit van de term gehoord (of heb je in ieder geval geen idee wat het is).

Letterlijk betekent het een binnenveld, wat niet noodzakelijkerwijs in een sportschool betekent, maar ook van toepassing is op niet-vaste constructies.

Zo worden de velden die voor de winter worden afgedekt met opblaasbare ballen ook als binnen gedefinieerd, hoewel de structuur kan worden verwijderd.

Binnen is of wordt het elke keer dat je een structuur moet betreden die wordt omsloten door een dak en muren.

Hoeveel kost een Indoor Padelbaan?


hoeveel kost het om een padel-baan te maken?

Als u informatie zoekt over de mogelijke constructie ervan, weet dan dat een indoor padel-veld vrij duur is.

De constructie ervan kan wel 50.000 euro of meer kosten, het hangt allemaal af van wat voor soort structuur je het veld wilt omsluiten.

Als u alleen op zoek bent naar een overkapping of een ander systeem om te beschermen tegen de herfstregens, dan is de prijs ongeveer 25.000.

Een standaardcursus daarentegen is ongeveer 15 / 20.000, het hangt allemaal af van factoren die in dit artikel niet één voor één kunnen worden onderzocht.

Als je meer in detail wilt weten hoeveel kost het om een padel-baan te maken? of links dekking voor hetzelfde, kunt u onze artikelen lezen.

Regels voor indoor padelvelden


padel-score

 

Als het padel-veld binnenshuis wordt gebouwd, dan zal het onderworpen zijn aan enkele regels die de parameters bepalen, toch?

Met een dak van 2 meter boven de grond kan dat zeker niet, als de achterwanden 4 meter moeten zijn, zou dat niet logisch zijn.

Een indoor padel-veld moet een dak hebben dat op minimaal 7 meter van het speeloppervlak is geplaatst, anders wordt het niet als regelmatig beschouwd.

Als je niet de ruimte hebt om het dak zo hoog te plaatsen, kun je het beste vermijden om een oneffen dak te bouwen.

Het zal nooit toernooien organiseren en spelers kunnen snel in de problemen komen of ontevreden zijn over de gameplay.

Als u meer details wilt weten over: padel veldgrootte en of op padel-regels, kunt u onze artikelen lezen

Verschillen tussen Padel Indoor en Padel Outdoor


padel-veld

In werkelijkheid, als we het verschil tussen binnen en buiten in detail bekijken, zijn de variaties echt minimaal.

Het grootste verschil qua spel is dat binnen, u bent niet onderhevig aan verstoringen door de wind of externe factoren.

We zijn ervan overtuigd dat elke speler zijn voorkeuren heeft en dat als we een enquête zouden houden, er minstens 1.000 verschillende redenen naar voren zouden komen om de voorkeur te geven aan de ene of de andere aandoening.

Per saldo echter dit zijn meer persoonlijke voorkeuren dan feitelijke objectieve gegevens, want er is geen echt verschil.

Een indoor padel-veld heeft dezelfde specificaties als het outdoorveld, waarbij alleen het dak van minimaal 7 meter het verschil maakt.

Natuurlijk kan de bal in enkele zeldzame gevallen deze bovengrens bereiken, maar hopelijk in zeer weinig gevallen.

Behalve zeldzame recuperaties of bijzonder scheve schoten, het is zeker niet normaal dat een padel-bal 7 meter boven de grond komt.

Afgezien daarvan heeft een indoorbaan onmiskenbare voordelen tijdens het winterseizoen, maar is het onpraktisch in de zomer (behalve voor luchtkoelingssystemen).

Niemand speelt graag binnen in de zomer, buiten spelen in de winter nog minder (vooral in Noord-Italië).

Welke oplossing is dan ideaal? Geen, maar wat het dichtst in de buurt komt, is de eenvoudige dekking van het veld.

Op deze manier kan het in de zon en in de regen worden geëxploiteerd, zelfs als het koud genoeg is, en kunnen maatregelen worden genomen om de leefbaarheid in sommige gevallen te verbeteren.

Als je meer wilt weten over padel kun je onze artikelen lezen op: hoe speel je padel, de veld grootte, of op klassieke vragen over het spelen van padel.

Op deze link vind je de beste padel-rackets van 2022!

conclusies


Nu je alles weet wat er te weten valt over padel indoorbanen, hopen we dat we al je vragen over dit onderwerp hebben beantwoord.

Dit type systeem heeft, net als al het andere, zijn voor- en nadelen, dus denk goed na wat u moet doen.

De beste oplossing is de valse, waar je hem in de zomer in de open lucht en in de winter binnen kunt laten, maar het is niet altijd uitvoerbaar.