Laten we een kleine stap terug in de tijd nemen en deoorsprong padel, of het ontstaan van deze sport die tegenwoordig terrein wint.

Steeds meer mensen beginnen hem te leren kennen en ontdekken het grote plezier dat hij verbergt, maar slechts weinigen weten hoe hij geboren is.

De waarheid is dat deze sport een zeer recent verleden heeft, met slechts een handvol actieve jaren in vergelijking met vele andere.

Om enig licht op het onderwerp te werpen, gaan we daarom in op de ontdekking van al die details met betrekking tot de geboorte van de padel.

 

Waar is Padel geboren?


speel padel

De padel werd in 1969 in Mexico geboren, uit een personage genaamd Enrique Corcuera, die op zoek was naar een padelbaas en bij toeval de padel uitvond.

Maar hoe? Daarom padel en peddels zijn niet hetzelfde? Absoluut niet, hoewel sommige mensen dit verhaal geloven en vertellen.

Maar teruggaand naar padel, Enrique had een kleine tuin die werd begrensd door enkele muren van het huis, om deze reden kon hij geen tennis.

Daarom besloot hij zich op de peddel te werpen, maar in tegenstelling tot de originele sport, besloten om een kleine variant op maat te introduceren.

Zoals we later zullen zien, zijn er in de peddel achterwanden, maar ze kunnen niet worden gebruikt om de bal te stuiteren en sloeg haar als ze terugkomt.

Hij besloot het te doen verander de regels, inclusief de rebound en het ontstaan van de sport die we vandaag kennen en waar we van houden.

Kortom, een toeval dat heeft geleid tot een nieuwe sportieve realiteit, die veel succesvoller is dan de oorspronkelijke.

Als je meer wilt weten over padel kun je onze artikelen lezen op: hoe speel je padel, de veld grootte, of op klassieke vragen over het spelen van padel

Wanneer is Padel geboren?


paddle-tennis

Maar als deze paddle niet dezelfde is als de padel, waar komt hij dan vandaan en waarom is hij niet zo populair als zijn neef?

De peddel werd minstens 50 jaar eerder geboren, misschien zelfs een paar meer, in een tijdvenster tussen eind 1800 en begin 1900.

Sommigen zeggen dat Engelse zeelieden de term hebben uitgevonden (maar niet het spel), dat vervolgens in zijn definitieve vorm is gemaakt door een Amerikaan, Frank Beel.

Zijn doel was om kinderen te laten leren tennissen op een baan die beter bij hun maat past, dus verkleinde hij de maat.

Hieraan werden de muren toegevoegd om het veld af te bakenen (maar beschouwd als buiten het veld) en, de rackets waren eenvoudige houten "padelle".

Op de een of andere manier vond deze tennisvariant ook zijn plaats bij volwassenen, waardoor padel tot leven kwam.

Door de jaren heen is de peddel verder aangepast en tegenwoordig lijkt het veel meer op tennis, misschien te veel om echt populair te zijn.

Op het moment dat dit artikel wordt geschreven, heeft padel inderdaad niet veel delen van de wereld waar het wordt gespeeld, zeker minder dan padel.

Op deze link vind je de beste padel-rackets ooit!

 

Waarom heet het Padel?


hoe peddel werkt

Er zou veel discussie over zijn en de geschiedenisarchieven eruit halen, maar we kunnen er nog steeds over speculeren.

Er is echter geen officiële versie, naar alle waarschijnlijkheid is dit te wijten aan Spaanse verbastering van de term peddel.

Voor een Spaanse spreker is het uitspreken van de originele vorm vrij moeilijk, omdat het weinig zin heeft in jouw taal.

Dus hoogstwaarschijnlijk was het meest direct en eenvoudig aangepast voor uitspraak, geboorte geven aan padel.

In ieder geval wordt peddel, zoals in het vorige hoofdstuk vermeld, toegeschreven aan Engelse zeelieden die (naar men zegt) op schepen speelden met een bal en roeispanen.

WAAR? Vals? Alleen historici kunnen dit met absolute zekerheid zeggen en per saldo hebben ze betere dingen te onderzoeken.

We accepteren deze theorie zonder meer en herinneren onze lezers er altijd aan dat, wie zegt dat paddle en padel dezelfde oorsprong hebben (of hetzelfde zijn), heeft het mis.

Als u op zoek bent naar uw buurman kleding van padel, kijk hier eens!

Wie heeft Padel naar Italië gebracht?


Dunlop padel-rackets

Met weinig of geen verrassing was het een Zuid-Amerikaan (Argentijn om precies te zijn), wat vrij duidelijk is.

Deze sport komt uit de Latijnse gebieden van Amerika, met een bijzondere verspreiding in Argentinië en Brazilië.

Van daaruit ging het vervolgens naar Spanje (een ander logisch gevolg) om vervolgens in Italië aan te komen tijdens de economische crisis in Argentinië in de jaren 90.

Het waren Edoardo Caoduro en Martin Calvelo, die op de vlucht waren voor de monetaire ramp van hun land, om padel hier te brengen.

Martin, een geweldige tennisser en padel in zijn land, begon het te onderwijzen in Italië, geholpen door Caduro als promotor van het ding.

Het duurde even voordat deze twee een fortuin verdienden door deze nieuwe sport in ons prachtige land te introduceren.

conclusies


Nu weet je alles wat er te weten valt over de oorsprong van de padel, over de peddel en ook hoe deze in Italië is aangekomen.

Vertel je vrienden over de geschiedenis van deze mooie en zeer interessante sport, ook zij zullen meer willen weten.

padel beleeft een periode van grote expansie in ons gebied en in de wereld, dus we hopen dat het snel een belangrijk niveau van verspreiding zal bereiken.