Heb je ooit gehoord van Navarro Padel? Waarschijnlijk wel, want hij is een van de sterkste spelers ter wereld die al heel lang aan de top staat.

Wij bij Racchettiamo zijn grote bewonderaars van hem, net als elke andere kampioen die op het hoogste padelistic-niveau zit.

Maar als je nog nooit van hem hebt gehoord, dan is het tijd om er wat kennis over op te doen door zijn daden te ontdekken.

Wil je alles over weten Paquito Navarro padel? Lees dan verder om zijn verhaal en zijn daden te ontdekken.

Wie is Navarro?


 

navarro padelFrancisco Navarro Compan (ook bekend als Paquito) is een speler van Spaanse afkomst, geboren in Sevilla op 10 februari 1989.

Niet bepaald een van de nieuwste spelers in het professionele circuit, maar om deze reden heeft hij veel te vertellen in zijn verleden.

Net als andere monsters van zijn kaliber bron of Galan, begint op zeer jonge leeftijd met het racket, toen hij nog maar 5 jaar oud was.

Na een gewenningsperiode waarin het duidelijk potentie toont, bereikt het competitieve circuit op 9-jarige leeftijd.

Na slechts één kalenderjaar weergalmt zijn naam nog net zo in de sport als hij al is vice-wereldkampioen in zijn categorie.

Een begin dat heel weinig ruimte laat voor twijfel over waar de kleine Paquito zal aankomen, die helemaal niet teleurstelt.

Helaas zijn de resultaten bitterzoet, want zelfs op 14-jarige leeftijd is het weer vice-kampioen, met een nederlaag in de finale die veel brandt.

De geschiedenis herhaalt zich het volgende jaar, wanneer hij uitkomt in de categorie 16-jarigen, waar hij nog steeds de finale bereikt en deze keer ook verliest.

De sfeer van de eeuwige seconde begint dik en luguber te worden rond de jongen, maar hij slaagt erin die een paar jaar later volledig weg te vagen.

Op 20-jarige leeftijd is hij eindelijk wereldkampioen in zijn categorie, het verbreken van de betovering die hem altijd op het juiste moment leek te misleiden.

Overstappen naar prof


navarro padel

Als je meerderjarig bent, is het tijd om door te gaan naar de categorie volwassenen, om deel te nemen aan de PPT, namelijk de Padel Pro Tour (voorouder van de WPT).

De eerste partner die hem vergezelt is Jordi Muñoz, een eveneens veelbelovende jongen met wie hij wereldkampioen wordt in de categorie onder 23.

Vanaf 2009, het jaar van zijn debuut, tot 2012 zijn er geen grote schokken, met fluctuerende resultaten, maar het keerpunt komt wanneer het toetreedt Adriaan Alemandi.

Het paar kan goed ruzie maken 3 finales, alle 3 verloren, maar de hele wereld laten zien dat hij klaar is voor de top.

In de daaropvolgende jaren rouleert hij zijn teamgenoten alsof ze tops zijn en wint hij samen het eerste toernooi Max Gabriël, met wie wint de Valencia-master van Belasteguin En Diaz.

In 2016 sloot hij zich aan bij de grote kampioen Sanyo Gutiérrez, waarmee hij meerdere toernooien won waaronder de finale master in Madrid.

Ze sloten het jaar af als het tweede paar in het klassement, mede door een blessure van Gutierrez die hen beiden een finale kostte.

Waarom Paquito zo populair is


navarro padel

Maar waarom is deze speler herkenbaar als een van de meest geliefde (of zelfs de meest geliefde) in het professionele circuit?

Wel vanwege zijn groot temperament op het veld, waar hij al zijn charisma steekt in het zoeken naar toneelstukken en in vuur en vlam zetten telkens als het moeilijk wordt.

Hij bleek altijd een geweldige teamman, bescheidenheid en onbaatzuchtigheid tonen door alle eer en verdiensten aan de kameraad te geven wanneer hij die verdiende.

Zijn toneelstukken zijn pure kunst, op het idee komen om absoluut buitengewone dingen te doen, echte konijnen uit de hoed toveren.

De laatste tijd gaat het iets minder goed met hem, maar van 2014 tot 2021 heeft hij altijd minstens één groot toernooi per jaar gewonnen.

Zijn leeftijd begint de eerste kraakjes te vertonen, al heeft hij nog vele (potentiële) professionele jaren voor de boeg.

2022 was geen makkelijk jaar maar voor deze grote kampioen, die worstelde om succes te vinden en crunches werden gezien met zijn partner Martinus van Nenno.

Welk racket gebruikt Paquito?


bullpadel-hack

Navarro, om padel te spelen, gebruikt de Bullpadel-hack 03, een van de topmodellen van deze fabrikant.

Dit racket is ontworpen voor een spel van grote agressie, met snelle en krachtige schoten om de tegenstander op de knieën te krijgen.

De bouwkwaliteit is natuurlijk buitengewoon, met materialen zoals de tricarbon of de multiEVA-kern die weinig twijfel laten bestaan.

Een model voor topspelers, maar dat elke padel-liefhebber zal bekoren, omdat het geen ruimte laat voor kritiek.

Bullpadel Schop Hack 03 22,...
  • Uniseks peddelpeddel voor volwassenen
  • Bullpadel veelkleurig
  • Schop BuLLPADEL HACK 03 22 MULTICOLOR

Als je meer wilt weten over padel kun je onze artikelen lezen op: hoe speel je padel, de veld grootte, of op klassieke vragen over het spelen van padel.

Op deze link vind je de beste padel-rackets van 2022!

conclusies


De toekomst van Paquito Navarro in padel zou kunnen worden omschreven als een keerpunt, waar aan de ene kant een zonsonderganglaan is en aan de andere kant een tweede jeugd.

Zoals de zaken er nu voorstaan, staat hij op nummer 5 van de wereld, wat hem nog steeds tot de beste spelers ooit maakt.

We hopen echt dat de toekomst hem meer geluk zal brengen dan dit 2022, want we zijn altijd blij hem het veld te zien betreden.