Het is niet moeilijk te begrijpen dat een beginnende speler of zelfs een veteraan meerdere twijfels kan hebben over het functioneren van depadel invasie.

Niet iedereen is volkomen duidelijk wanneer het een fout is en wanneer in plaats daarvan het overschrijden van de grenzen van het veld van de tegenstander is toegestaan.

Ja, er zijn omstandigheden waarin het mogelijk is om een invasie te maken, maar het is noodzakelijk om de limieten goed te kennen, anders wordt het punt aan de tegenstander gegeven.

Als je alle details van de invasie in padel wilt weten, dan ben je hier aan het juiste adres, want we zullen je alles uitleggen!

In plaats daarvan vindt u op deze link de beste padel-rackets van 2022!

Wanneer is de padelinvasie?


doe het gewoon

Invasie in padel is wanneer de speler Raak de netto- of een partij die ermee verbonden is, d.w.z. steunpylonen of touwen.

Als een van de 4 spelers van padel om welke reden dan ook en onder welke omstandigheden dan ook het net raakt, geeft hij automatisch een punt aan de tegenstander.

Dit geldt uiteraard voor wanneer de bal staat op het spel, als je aan het chatten of regelen bent in het veld dan is het niet relevant.

Het is ook een invasie als de speler:

  • Raak de muur van het veld van de tegenstander aan;
  • Raak het veld van de tegenstander aan;
  • Steek het net over met een lichaamsdeel of met het racket wanneer de bal in het kamp van de tegenstander ligt.

De eerste twee punten zijn vrij duidelijk en behoeven niet veel uitleg, maar het is goed om even bij de derde stil te staan.

In padel, als je het net oversteekt zelfs met slechts een haar van het lichaam wanneer de bal technisch in het spel is in het speelveld van de tegenstander, is het een invasie en een punt voor de tegenstander.

Dus is het altijd invasie? Nee! Maar onder bepaalde voorwaarden.

Als het geen invasie in de Padel is


padel vrouwelijk

Het is geen invasie in padel wanneer de speler over het net gaat (zonder het aan te raken) met een lichaamsdeel, voor raken een bal die in het spel was in zijn veld.

Het slaat nergens op? Maar ja. Als je op het net bent en je doet er een volley, kan uw racket op momentum in het veld van de tegenstander terechtkomen, waardoor de beweging buiten het net wordt beëindigd.

In dit geval is het toegestaan, maar het is niet de enige.

Als de bal bijvoorbeeld eerst op uw speelhelft stuitert en vervolgens, voor een vreemd effect, terugkeert naar die van de tegenstander, dan je kunt raken door binnen te vallen zolang je de grond van het veld van de tegenstander of het net niet raakt.

Dus, in termen van de leek, je kunt binnenvallen als de bal eerst in jouw kamp lag en als tijdens het proces je raakt niets meer aan dan de bal.

Als u op zoek bent naar uw buurman kleding van padel, kijk hier eens!

conclusies


Nu weet je wanneer het een invasie is in padel en in alle gevallen waarin je over het net mag gaan, dus probeer het meeste uit deze kennis te halen.

Houd je vrienden recht als ze falen en scoor geweldige punten als iedereen denkt dat je een overtreding hebt begaan.

Kennis is macht, net zoals in elk aspect van het leven, zelfs in padel zal een ijzeren kennis je in staat stellen de vruchten te plukken.