Heb je er ooit over nagedacht? hoe het padel-racket te kiezen? welke voldoet het beste aan uw wensen?

In dit artikel zullen we het hebben over padel-rackets, welke vorm je moet kiezen op basis van je niveau, wat de beste materialen zijn voor de structuur en de kern en nog veel meer technische kenmerken.

 

Hoe u het meest geschikte padelracket kiest?


Het padel-racket, ook wel "shovel" genoemd, is het belangrijkste hulpmiddel dat wordt gebruikt in het padel-spel, een spel afgeleid van tennis. Deze rackets lijken erg op de rackets die in het tennisspel worden gebruikt, behalve dat, in plaats van snaren, een glad of ruw oppervlak hebben met gaten.

Er zijn meerdere padel-rackets op de markt; verschillen voornamelijk in vormen en materialen, elk type wordt aanbevolen op basis van het niveau van de speler (zoals voor de padel-rackets voor beginners) of fysieke problemen (zoals padel-rackets voor epicondylitis).

Andere kenmerken waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van het beste padel-racket voor u zijn: balans, gewicht, greep en beschikbare prijsklasse.

Het formulier

Allereerst moet bij het kiezen van het juiste padel-racket rekening worden gehouden met de vorm. Er zijn drie verschillende vormen van padel-rackets:

hoe padel-racket te kiezen

Rotonde

Als je een beginner bent in dit spel, raden we je aan om een rond padel-racket te kiezen vanwege de balans naar het handvat, waardoor je betere grip en meer controle over de slagen hebt..

Dit racket is niet alleen geschikt voor beginners, zelfs ervaren spelers kiezen het vanwege de stabiliteit bij de controle van de slagen.

Een druppel

De padel druppelvormige rackets hebben een uitstekend compromis in de power-control-verhouding, in feite is het ideaal voor spelers van gemiddeld niveau.

Als u op zoek bent naar de beste padel traanrackets, je vindt ze hier.

Naar Diamante

Uiteindelijk, het ruitvormige racket is het meest aanbevolen voor experts in het padel-spel.

De eigenaardigheid van dit racket is de sterke kracht in de slagen, gegeven door de hoge balans. Om deze reden is het niet voor iedereen een geschikt racket en wordt het aanbevolen voor diegenen die meer controle over de bal willen.

Dimensies

Afmetingen, bij het kiezen van een padel-racket, tellen ook mee en mogen de volgende maatregelen niet overschrijden:

  • 45,5 cm van lengte,
  • 26cm breed,
  • 3,8 cm dik.

Materialen en gewicht

Het gewicht van het padel-racket hangt sterk af van de materialen die bij de constructie zijn gebruikt; de lichtste rackets zijn die met koolstofframe en een goed racket moet er tussen blijven 350 gram ei 390 gram.

Het is aanbevolen dat:

  • het racket van een Mens ligt tussen 370 gram en 385 gram;
  • voor een vrouw, mag het racket niet zwaarder zijn dan 370 gram.

Er moet aandacht worden besteed aan het kiezen van het padel-racket dat niet te licht is, want je kunt tegen "tennis elleboog”, Dat is een ontsteking in de elleboog waar we het in dit artikel over hadden.

Kernhoe padel-racket te kiezen

De kern van het racket is de "vulling" van het oppervlak, dat is de zachte laag die met het blote oog tussen de holes te zien is.

Zo'n vulling kan in twee soorten worden gemaakt: gom: EVA of SCHUIM. EVA-rubber is harder, hoewel het ook te vinden is met de woorden "Ultra Soft" en "Soft", het heeft meer duurzaamheid en geeft een groter impactgevoel dan FOAM-rubber. Aan de andere kant is FOAM-rubber zacht en wordt het gekenmerkt door een luider geluid wanneer de bal eruit komt.

greep

De greep is niets meer dan de greep van de greep, die ook nog verstevigd kan worden door middel van een overgrip.

de greep e L'overgrip ze kunnen worden gedefinieerd als een "lint" dat om het handvat van het racket moet worden gewikkeld; met name de grip is de eerste laag tape rond het handvat en staat in direct contact met het frame van het mes, de overgrip is de laag die wordt toegevoegd boven de grip (het handvat van het handvat), ontworpen voor een betere grip van de racket, om de diameter te vergroten en om de balans van het racket zelf te wijzigen (door een overgrip toe te voegen, wordt de balans verlaagd vanwege het grotere gewicht richting het handvat).

Om de juiste grip of overgrip voor je padel-racket te kiezen, moet je rekening houden met: zweten van uw handen: als u overmatig transpireert, raden we een grip of een overgrip aan katoen, anders kun je kiezen voor een meer materiaal taai, die wrijving kan genereren, voor een betere speelkwaliteit.

Kies voor extra veiligheid een padel-racket met een trekkoord aan de onderkant van het handvat, zodat de schop er tijdens het spelen niet afglijdt. Als alternatief kunt u proberen de Hesacore.

Oppervlakken

Oppervlakken zijn ook belangrijk en ze kunnen glad of ruw zijn; het type varieert afhankelijk van de vorm van het racket en maakt een ander beheer mogelijk bij de uitvoering van de slagen.

Het materiaal van de twee oppervlakken is meestal in glasvezel je haat koolstof, het verschil zit in het effect op de bal wanneer deze erop stuitert. Koolstofvezel is veel meer resistent in vergelijking met glasvezel, terwijl de laatste, die minder stijf is, u in staat stelt om klappen op een andere manier op te vangen en meer "kneedbaar" te zijn.

Bij het kiezen van het padel-racket moet ervoor worden gezorgd dat de oppervlakken niet te veel trillen bij het ontvangen en slaan van de bal, om blessures en ontstekingen zoals epicondylitis te voorkomen.

Lief punt

De sweet spot, ook wel "zoete plek”Is het punt in het padel-blad waar, wanneer de bal raakt, deze het meest succesvol reageert?. Dit "punt" kan meer of minder groot zijn, afhankelijk van het model van het racket, en hoeft niet per se in het midden van het slagvlak of plat te worden geplaatst.

Prijs

Op de markt vind je zeer goedkope en uitstekende kwaliteit rackets voor beginners, die niet eens € 100 kosten. Soms is het echter beter om wat meer uit te geven voor een beter, duurzamer en resistenter product dat blessures vermijdt en geschikt is voor uw ervaringsniveau in deze sport, zodat u zich ten volle kunt uiten.

Er zijn padel-shovels die ook € 200 en meer kosten, ze zijn logisch als je van plan bent om padel voor een lange tijd te spelen en als je een speler van gemiddeld hoog niveau bent. In dit artikel vind je de beste rackets van 2022.

Tot slot: handige tips om te kopen


Voordat u een padel-racket kiest, is het goed om te weten of u van plan bent te beginnen met een schop voor beginners, met een lage balans en ronde vorm, of dat het zinvol is om te investeren en een ander type te proberen, misschien met een gemiddelde balans en druppelvorm.

Verder is het belangrijk om een grip, en eventueel een overgrip, te kiezen die je handen niet te veel laat zweten tijdens het spelen, zodat je het beste van jezelf kunt geven in wedstrijden en trainingen.

Tot slot, voordat u een padel-schop koopt, is het goed om te weten hoe vaak u gaat spelen; als je van plan bent om padel vaak met vrienden te spelen, dan is een goed racket de moeite waard om te kopen, anders hoef je geen topmodel te kopen.

Als je de regels van padel wilt weten, neem dan een kijkje op de ons artikel!