Epicondylitis, ook wel tenniselleboog genoemd, is een aandoening die veel mensen treft, niet alleen degenen die sporten beoefenen zoals tennis of padel. Dit is een peesscheur die zich uitstrekt van de onderarm tot de buitenkant van de elleboog en gewrichtspijn en stijfheid veroorzaakt.

We willen benadrukken dat we geen artsen zijn en dat deze adviezen niet bedoeld zijn om de mening van een professional te vervangen. Er zijn er echter enkele epicondylitis huismiddeltjes die kunnen helpen pijn te verlichten en het genezingsproces te versnellen.

In dit artikel geven we je enkele praktische tips om de symptomen van epicondylitis te verlichten, waaronder rekoefeningen, warme en koude kompressen, massage en het gebruik van natuurlijke remedies zoals arnica-olie en aloë vera-gel. Daarnaast geven we je enkele tips om te voorkomen dat de situatie erger wordt en hoe je geleidelijk weer je favoriete sport kunt gaan beoefenen.

 

Wat is epicondylitis

epicondylitis huismiddeltjes

Epicondylitis, of 'tenniselleboog', is er een pijnlijke aandoening die optreedt wanneer de elleboogpezen overbelast raken, meestal als gevolg van repetitieve pols- en armbewegingen. Ondanks zijn naam zijn atleten niet de enigen die vatbaar zijn voor het ontwikkelen van epicondylitis; degenen die werk doen waarbij herhaalde elleboogbewegingen betrokken zijn, kunnen deze aandoening ook ontwikkelen, zoals loodgieters, schilders, timmerlieden en slagers.

Epicondylitispijn manifesteert zich voornamelijk waar de pezen van de onderarmspieren hechten aan een benige bult aan de buitenkant van de elleboog. De pijn kan zich ook uitbreiden naar de onderarm en pols, waardoor dagelijkse activiteiten zoals handen schudden of een glas vasthouden moeilijk worden.

Rust en neem pijnstillers zonder recept kan vaak helpen epicondylitis te kalmeren. Als conservatieve behandelingen niet helpen of als de symptomen invaliderend zijn, kan uw arts een operatie voorstellen.

Het is echter belangrijk op te merken dat deze het zijn slechts algemene adviezen en dat het bij verdenking van epicondylitis altijd raadzaam is om een gespecialiseerde arts te raadplegen, die specifieke therapie kan voorschrijven op basis van de ernst van de aandoening.

Epicondylitis wordt veroorzaakt door één overbelasting en ontsteking van de pezen in de elleboog. Herhaalde samentrekkingen van de onderarmspieren die worden gebruikt om de hand en pols te strekken en op te tillen, kunnen een reeks kleine scheurtjes in de pezen veroorzaken die zich hechten aan de benige bult aan de buitenkant van de elleboog.

Hoewel de naam suggereert dat het alleen wordt veroorzaakt door tennis, zijn er veel andere activiteiten die epicondylitis kunnen veroorzaken, zoals het gebruik van loodgietersgereedschap, schilderen, werken met schroeven, bereiden van kookingrediënten, vooral vlees, en herhaaldelijk gebruik van de computermuis.

Factoren zoals leeftijd en type baan kunnen het risico op het ontwikkelen van epicondylitis verhogen. De aandoening treft meestal mensen tussen de 30 en 50 jaar, maar het is mogelijk dat het ook op jongere of oudere leeftijd ontstaat. Ook kunnen sommige sportieve activiteiten, zoals spelen met een racket, het risico op het ontwikkelen van epicondylitis verhogen, vooral als de verkeerde speeltechniek wordt gebruikt.

Epicondylitis Padel: oma's remedies

epicondylitis huismiddeltjes

Tennis elleboog, of laterale epicondylitis, is een pijnlijke aandoening van de elleboog die kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder overmatig gebruik van de arm en pols bij repetitieve activiteiten zoals tennis, padel of kantoorwerk. Gelukkig zijn er enkele oplossingen die kunnen helpen pijn en ontstekingen te verminderen.

De eerste stap is om uw elleboog te laten rusten en de activiteiten te vermijden die de verwonding hebben veroorzaakt. Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar vaak weefselherstel kost wat tijd en laat je elleboog rusten het is het beste om te voorkomen dat de situatie verslechtert.

Ijspakken aanbrengen het kan zwelling en pijn helpen verminderen. Het wordt aanbevolen om het ijs in een doek of handdoek te wikkelen en het gedurende 15-20 minuten op het aangetaste gebied aan te brengen, dit 3-4 keer per dag te herhalen.

Verder, compressie kan spiervermoeidheid helpen verminderen. U kunt het getroffen gebied omwikkelen met een elastische band die strak genoeg is om de compressie te voelen. Als de temperatuur en huidskleur van de onderarm anders zijn dan de rest van de arm of de andere arm, is dit noodzakelijk verwijder het verband onmiddellijk.

Lichte rekoefeningen kunnen de flexibiliteit in uw arm en hand helpen verbeteren. Strek de arm naar voren en breng de hand alsof je een beweging stopt, en trek dan voorzichtig vingers ongeveer 15 seconden naar de arm gericht. Ontspan en herhaal. De tegenovergestelde oefening is om de arm recht te houden en de hand te laten zakken zodat deze zich onder de pols bevindt, met de handpalm naar het lichaam gericht. Oefening één lichte druk op de hand die het naar het lichaam duwt, ontspan en herhaal.

Als de pijn aanhoudt, kunt u gebruiken pijnstillers over de toonbank als de ibuprofen of de naproxen. Het doet er echter toe volg de instructies van de arts en de bijsluiter om bijwerkingen, zoals misselijkheid, te voorkomen.

Verder, ik beugels kunnen extra ondersteuning bieden aan het getroffen gebied. Het wordt aanbevolen dat u met een fysiotherapeut of uw arts spreekt om het juiste type beugel te kiezen en te begrijpen hoe u deze op de juiste manier moet aanbrengen.

Ten slotte, als uw laterale epicondylitis wordt veroorzaakt door een specifieke activiteit, kunt u dit proberen pas de gebruikte techniek of apparatuur aan. Sporters kunnen bijvoorbeeld hun coach raadplegen om hun speeltechniek te verbeteren en de meest geschikte uitrusting te gebruiken, terwijl kantoormedewerkers kunnen proberen hun werkomgeving ergonomischer en veiliger te maken.

Als u op zoek bent naar de beste rackets van padel om epicondylitis te voorkomen, je vindt ze hier.