Jij hebt een goed omgekeerde padel? Weet je zeker dat je deze overval goed doet? Of volgde je het advies op van een wijze "neef"?

Een vraag die spontaan opkomt omdat er per saldo veel spelers zijn die denken dat ze weten hoe het moet, maar in werkelijkheid hebben ze het helemaal bij het verkeerde eind.

Dit komt doordat de dynamiek waarmee het bereikt wordt totaal anders is dan die van andere racketsporten zoals bijvoorbeeld tennis.

Als je een beetje verduidelijking nodig hebt of als je gewoon je backhand wilt vergelijken met de officiële versie, laten we dan eens kijken hoe het werkt.

Hoe de Backhand in Padel te doen


omgekeerde padel

Laten we meteen beginnen met een fundamenteel punt om te begrijpen, namelijk dat de padel backhand doe je niet met twee handen zoals bij tennis, maar met één hand.

Bovendien, zelfs als de weinige tennissers die een backhand met één hand doen als voorbeeld zouden worden genomen, zou de uitvoering nog steeds anders zijn.

Bij tennis is de slag erg belast, waarbij de beweging van de arm(en) de andere kant van het lichaam blijft bereiken, maar niet hier.

Om een perfecte backhand te maken naar padel, het altaarstuk begint net achter de linkerschouder en eindigt dan iets verderop aan de rechterkant.

Daarnaast moet je om het voor te bereiden je voeten en lichaam draaien in de richting waarin de bal zal passeren, dus als je rechtshandig bent, moet je naar links draaien en vice versa als je linkshandig bent. overhandigd.

Dus, om een korte samenvatting te geven van hoe het werkt, laten we proberen een mentaal beeld te geven van de actie door middel van onze woorden.

Terwijl de bal komt, benader je het trefpunt door naar de zijkant van de bal te draaien en je armen voor te bereiden.

Je pakt het racket met twee handen vast, de ene aan het handvat en de andere (degene die u niet gebruikt) hoeft u alleen maar het buisvormige gebied tussen het handvat en het gezicht met uw vingers vast te houden.

Zodra de beweging begint, houdt u de greep vast met alleen de hoofdhand, raakt u de bal en zet u de beweging voort zonder het lichaam te draaien of de arm volledig uit te strekken.

Als je meer wilt weten over padel kun je onze artikelen lezen op: hoe speel je padel, de veld grootte, of op klassieke vragen over het spelen van padel.

Op deze link vind je de beste padel-rackets van 2022!

Backhand Volée Padel


omgekeerde padel

We hadden het over de klassieke backhand, maar er zouden nog een paar woorden aan de backhand besteed moeten worden volley, aangezien het aanzienlijke verschillen heeft.

In dit geval (ook van toepassing wanneer de bal hoog en langzaam stuitert), het beste wat u kunt doen, is een spinshot opladen.

Welk effect? Een rotatie tegengesteld aan die van de richting van de bal, of een backspin.

Om dit te doen zul je de bal moeten raken met de racket gepositioneerd op de rand, de voorkeur gevend aan het onderste deel van de bal om indruk te maken op de rotatie.

Op deze manier zal het, wanneer het de grond raakt, plotseling snelheid verliezen, zichzelf planten en ervoor zorgen dat de tegenstander een fout maakt.

De effectiviteit hangt natuurlijk af van de vaardigheid van wie voor je staat, met minder ervaren spelers die sneller verrast zullen worden door welk effect dan ook.

Over het algemeen geeft een lastige bal je echter altijd een grotere kans op succes, dus je moet je schot onder de knie krijgen.

Om het te doen je moet opladen met het racket achter je hoofd (zoals op de foto), met behoud van de tweehandige greep van de klassieke backhand.

Kantel het blad naar de hoek die u zich kunt veroorloven (op basis van de snelheid en richting van de bal), sla dan hard en beëindig de zwaai voor uw lichaam.

Als de bal goed wordt uitgevoerd, zal hij er snel uitkomen en dan abrupt vertragen zodra hij de grond raakt.

Als je het beste wilt weten druppel rackets of links beter dan de Nox, kunt u onze artikelen lezen.

Backhand Twee Handen Padel


 

Maar hoe? Zei je niet dat de backhand met één hand wordt gedaan? Ja, maar onder professionele spelers zijn er zeldzame gevallen van een backhand met twee handen.

De hoofduitvoerder is Martha Marrero, maar niet de enige. Hoe dan ook, het is een zeer situationele hit en geen vaste regel.

Degenen die het gebruiken, wijzen erop dat het niet langer van toepassing is op veel spelsituaties, vooral nadat de bal tegen de muur stuitert.

Sinds het is een slag die slechts door zeer weinig professionals op de WPT wordt uitgevoerd, we hebben niet het gevoel dat we het iedereen kunnen aanbevelen.

Deze mensen experimenteerden en ontdekten dat het perfect binnen hun stijl en capaciteiten viel, maar dat is niet de regel.

Wat goed werkt voor een kampioen kan volkomen nutteloos zijn in de handen van amateurs of amateurs, dus we kunnen je alleen maar aanmoedigen om te experimenteren.

Als je merkt dat het doen van een tweehandige backhand je in bepaalde situaties helpt, maak je deze techniek dan eigen.

Als je daarentegen teleurstellende resultaten krijgt, blijf dan bij de klassieke principes en laat andere mensen het gebruiken.

conclusies


Nu je alles weet wat er te weten valt over de backhand in padel, ga je proberen je slag volledig te perfectioneren.

Voor degenen die van tennis komen, is het moeilijk om te wennen aan de verandering van gebaar, maar na enige tijd wordt het natuurlijk.

We hopen dat je snel de kwadratuur van de cirkel zult vinden en een speler zonder zwakke punten zult worden.